Fantasy RPG Avowed vypadá nádherně a odhaluje příběh
i Zdroj: Obsidian Entertainment
Gaming Avowed Článek Fantasy RPG Avowed vypadá nádherně a odhaluje příběh

Fantasy RPG Avowed vypadá nádherně a odhaluje příběh

Václav Brixí

Václav Brixí

11. 6. 2024 11:00

Na prezentaci Xbox Games Showcase se připomnělo i nové fantasy RPG od studia Obsidian Entertainment. Nový trailer se zaměřuje na příběh a jednoho z možných společníků.

Reklama

Tvůrci oceňovaného RPG The Outer Worlds to znovu dokázali a naservírovali fanouškům na první pohled dechberoucí svět s nádhernou grafikou a originálním zasazením. Prvního oznámení tohoto titulu se hráči dočkali již před čtyřmi lety v rámci akce Xbox Developer Direct. Tehdy byli uhranuti především originálním pojetím kouzel. Na to Avowed do jisté míry vsází v případě aktuálního traileru. Mimo jiné však představuje hlavní zápletku hry a jednoho ze čtyř potenciálních společníků.

Hra Avowed vás zavede do království Aedyran. Vžijete se do role hrdiny, kterého sám Aedyranský císař vyslal na důležitou, leč nebezpečnou výpravu za zdoláním neznámé nákazy zvané Dreamscourge. Ta postihuje lidi, zvířata i zemi samotnou. Nikdo neví, jak se šíří ani kde započala, znají pouze příznaky, které ji doprovází. Nejprve oběti zažívají zmatek, halucinace a blouznění, posléze se jejich stav zhoršuje až propadnou nákaze úplně. Nakonec z nich jsou pouze nemyslící násilné stvůry pokryté houbovými výrůstky.

V traileru můžeme slyšet několik hlasů. První patří výše zmíněnému císaři, který se obává šíření nákazy a posílá tedy své nejudatnější bojovníky vstříc osudu ve snaze této tragédii zabránit. Druhým hlasem je Inkvizitorka Lödwyn, která hráče naopak varuje před nepřátelskými frakcemi a jejich politickými intrikami. Ty jsou podle ní tím pravým zdrojem zla. Na závěr se představí i jedna ze čtyř potenciálních společníků, kouzelnice Giatta. Ta upozorňuje na vyšší mysteriózní síly, před kterými je třeba mít se na pozoru.

Dragon Age: The Veilguard se představuje v akčním traileru
i Zdroj: BioWare

Dragon Age: The Veilguard se představuje v akčním traileru

V rámci prezentace Xbox Games Showcase 2024 jsme se dočkali prvního traileru k pokračování série Dragon Age. Představuje nám…

9. 6. 2024 20:31

Všechny tři hlavní frakce budou v titulu Avowed hrát signifikantní roli. Každé rozhodnutí ovlivní osud světa a lehce jej nakloní na jednu nebo druhou stranu. Bude tedy pouze na vás, zdali se pokusíte misky vah udržet v rovnováze, přikloníte se k jedné straně nebo třeba uvrhnete celý svět do chaosu. Po celou dobu při tom budete muset myslet i na své společníky a blízké, jejichž osud totiž bude silně provázán s tím vaším.

Hra Avowed vyjde v roce 2024 pro Xbox Series X|S, Windows PC, Steam a cloud, nebo si ji můžete zahrát hned první den s předplatným služby Xbox Game Pass.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama