Zná nenasytnost Electronic Arts mezí? Údajně plánují reklamy ve hrách
i Zdroj: Wikipedia, By King of Hearts - Own work, CC BY-SA 3.0
Gaming Článek Zná nenasytnost Electronic Arts mezí? Údajně plánují reklamy ve hrách

Zná nenasytnost Electronic Arts mezí? Údajně plánují reklamy ve hrách

Petr Kratochvíl

Petr Kratochvíl

28. 6. 2024 23:30

EA Sports je společnost dlouhodobě kritizovaná za svůj přístup k monetizaci svých videoher. Mikrotransakce jsou teprve začátkem. Připravují se prý reklamy přímo ve hrách.

Reklama

Společnost Electronic Arts má mezi hráči spoustu odpůrců. To, co je známé firmě nejvíce vyčítáno, je přístup k monetizaci a časté tahání peněz z hráčů. Ideálním případem je EA Sports FC, v minulosti FIFA. Většina fotbalových fanoušků vývojáře kritizuje za přílišné zaměření na výdělek. Samotné hry EA FC strádají, ale balíčků a speciálních novinek vychází pořád hodně.

Výdělky Electronic Arts jsou obří, i přesto firma v letošním roce propustila více než 5 % svých zaměstnanců. Ti, kteří byli v minulosti součástí EA, moc dobrého o společnosti neříkají. A z řad fanoušků se jim často dostává podpory.

Podle FGZ News, jednoho z největších účtů na sociálních sítí, které se věnují EA FC, plánuje firma stojící za populární fotbalovou hrou další nepříjemnou novinku. Ta, pokud se skutečně do videoher dostane, rozhodně nebude mezi uživateli oblíbená.

Zákulisní informace hovoří o tom, že už v tomto roce by mělo Electronic Arts do svých her zavést reklamy. Ne ty, které jsou na panelech během zápasů, ale běžné videoreklamy. Tedy podobné těm, jež uživatele často otravují během YouTube videí.

Electronic Arts okamžitě schytalo kritiku. Nejde o ověřené informace, ale pouhé pomyšlení na reklamy ve videohrách gamery rozčílilo. A snad nikdo se nepozastavil nad tím, že by něco takového EA zavedlo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama