Eternal Fire ve finále EPL předvedli skvělé výkony, na NaVi to bohužel nestačilo!
i Zdroj: Photo Rights: Rostislav Douša, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Eternal Fire ve finále EPL předvedli skvělé výkony, na NaVi to bohužel nestačilo!

Eternal Fire ve finále EPL předvedli skvělé výkony, na NaVi to bohužel nestačilo!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

Platformy Windows PC

Poprvé v historii týmu se Eternal Fire s touto sestavou dostali až do finále ESL Pro League, stáli proti nim Natus Vincere. Vítězně odešel smíšení tým, co se stalo?

Reklama

Oba týmy se férově probojovali až do finále, přes skupinové fáze. Hráli proti všemožným týmům a cesta až sem byla dlouhá, i přes to to ale dokázali. Hrálo se na všech pěti mapách, což se v BO5 také nevidí tak často.

NaVi se letos sice ve finále ukazují velmi často, ne vždy jim to ale vyjde tak, jak by si přáli. Naposledy měli trofej na dosah na IEM Cologne 2024 před pouhým měsícem, tam je ale převálcovali Vitality, kteří vyhráli 3-1 na mapy. 

Ani tentokrát se to ale neobešlo bez dramatu po hře. Kouč NaVi, Andrey “B1ad3” Gorodenskiy po zápase napsal na sociální síť X.com, že údajně poblíž Eternal Fire seděli turečtí fanoušci, kteří na tým volali rady a kde jsou jejich oponenti. Kolik je na tomto tvrzení pravdy se ale nedá objektivně určit. I přesto ale napsal, že Eternal Fire předvedli skvělý výkon. 

Všechny mapy byly víceméně těsné a velmi napínavé. Jediná, která byla o mnoho rychlejší, byla čtvrtá. To bylo Inferno z výběru Eternal Fire, kteří na ní zvítězili rychleji, než se dalo čekat. NaVi se na Infernu podařilo získat pouhé čtyři body, z toho všechny v prvním poločase.

I přes konečnou výhru Natus Vincere měl nejvíce zabití turecký hráč. Tím byl Özgür “woxic” Eker, za pět map si vystřílel dohromady 81 zabití. Největší poškození ale průměrně způsoboval Valeriy “b1t” Vakhovskiy, přesně 78,3 bodu poškození za kolo.

Finále EPL přineslo spoustu převratů a kvalitní diváckou podívanou. NaVi si po tomto výkonu moc neodpočinou, protože hned 25. září začíná BLAST Premier Fall Final, kterého se účastní. Naopak Eternal Fire čeká až IEM Rio 2024 začátkem října, ti mají času o něco více.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama