Tvůrci EA Sports FC se konkurenční série FIFA neobávají
i Zdroj: EA Sports
Gaming FC 25 Článek Tvůrci EA Sports FC se konkurenční série FIFA neobávají

Tvůrci EA Sports FC se konkurenční série FIFA neobávají

Josef Ventrča

Josef Ventrča

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vývojáři fotbalového simulátoru EA Sports FC si jsou vědomi kvalit své hry natolik, že nemají strach z potenciálního vzniku série FIFA od společnosti 2K. Naopak uvedli, že konkurenci vítají, jelikož jim pomůže v rozvoji značky.

Reklama

Zvěsti o spolupráci Mezinárodní federace fotbalových asociací (FIFA) a studia 2K Sports nadále kolují, a dokonce se dostaly i k potenciální konkurenci v EA Sports, která již druhým rokem pracuje na vlastní fotbalové sérii EA Sports FC. Vývojáři Andreas Wilsdorf a Alex Constantinescu v nedávném rozhovoru pro magazín VideoGamer hovořili i o možném příchodu simulátoru FIFA od 2K. Jasně dali najevo, že se necítí ohrožení.

„Jsou to jen spekulace, ale i kdyby bylo oživení značky pravdou, konkurenci vítáme,“ řekl Wilsdorf. Doplnil, že tím by bylo alespoň možné sledovat, jak ke sportu přistupuje i jiné studio. Také sdělil, že by bylo zajímavé sledovat, jakým způsobem by produkt od 2K představoval výzvu sérii EA Sports FC.

Hlavní designér režimu kariéry v EA Sports FC 25 Constantinescu dodal, že právě konkurenční výzvy byly v minulosti něco, co dnes chybí. „Vzpomínám si, jak jsme přidali tiskové konference, tak čistou náhodou to udělali i tvůrci Pro Evolution Soccer,. Jak jsem se to dozvěděl, bylo mi jasné, že musíme v tomto ohledu zabrat a udělat to lépe,“ sdělil.

Vše o EA Sports FC 25: Datum vydání, cena, změny v Kariéře
i Zdroj: Electronic Arts

Vše o EA Sports FC 25: Datum vydání, cena, změny v Kariéře

Společnost Electronic Arts konečně odhalila další díl fotbalového simulátoru. EA Sports FC 25 (dříve FIFA pozn. red.) vyjde…

Wilsdorf posléze jasně prohlásil, že EA Sports FC se nemusí obávat konkurenční FIFA 2K. „Nemáme strach, protože víme, jak dobrou hru jsme vytvořili,“ uvedl.

FIFA stále není jistá

Společnost 2K zatím oficiálně nemluvila o vývoji série FIFA. Probíhají však jednání mezi mateřskou společností Take-Two Interactive a Mezinárodní federací fotbalových asociací. Zdroje serveru Insider Gaming uvedly, že obě strany doufají v oznámení projektu někdy koncem letošního roku.

Během nedávného hovoru k výsledkům společnosti Take-Two odmítl generální ředitel Strauss Zelnick uvést jakékoliv bližší informace. Místo toho pouze přiznal, že je obtížné vytvoři fotbalový simulátor pro konzole. Zároveň uvedl, že společnost díky své mobilní manažerské hře Top Eleven již v herním fotbalovém byznysu působí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama