Česká liga ve FIFA 25 v nedohlednu. Nikdo nás neoslovil, zní z LFA
i Zdroj: Electronic Arts
Gaming Článek Česká liga ve FIFA 25 v nedohlednu. Nikdo nás neoslovil, zní z LFA

Česká liga ve FIFA 25 v nedohlednu. Nikdo nás neoslovil, zní z LFA

Jarmil Černý

Jarmil Černý

12. 6. 2024 15:30

FIFA 25 by mohla vyjít pod vydavatelstvím 2K včetně české ligy. Jmenovat by se mohla FIFA 2K25 po vzoru obdobných titulů. Alespoň tak zní spekulace z posledních týdnů. Česká liga je však podle LFA v nedohlednu.

Reklama

Česká liga v konzolové a počítačové hře FIFA je nekonečným tématem už několik let. Nová naděje však přišla s ročníkem FIFA 25.

Hru totiž přestala od roku 2023 vydávat společnost Electronic Arts, která se po nedohodě s Mezinárodní federací fotbalových asociací vydala vlastní cestou a svůj fotbalový simulátor přejmenovala na EA FC.

Největší český streamer podepsal smlouvu s fotbalovým klubem
i Zdroj: FC Slovan Liberec, tisková zpráva

Největší český streamer podepsal smlouvu s fotbalovým klubem

Hvězda mezi herními streamery Vojtěch „Agraelus“ Fišar se domluvila na spolupráci s českým prvoligovým klubem FC Slovan…

12. 6. 2024 14:45

Pro sezónu 2023/2024 tak vyšel pouze jediný fotbalový simulátor a to EA FC 24. Žádná hra FIFA 24 tedy neexistuje a pravděpodobně už nikdy existovat nebude. Podle posledních spekulací se však Mezinárodní federace fotbalových asociací dohodla s vývojáři z 2K, kteří mají bohaté zkušenosti s tvorbou sportovních her, a měli by společně představit nový simulátor FIFA 25 nebo FIFA 2K25.

O tom se na internetu objevila spousta spekulací a to především ohledně licencí, se kterými by se mohla hra vytasit. Některé zdroje dokonce uváděly, že se v nové hře představí všechny světové ligy včetně té české.

FIFA 25/FIFA 2k25 a česká liga

Redakce Grunexu proto kontaktovala Ligovou fotbalovou asociaci, která má v Česku organizaci nejvyšší fotbalové soutěže na starosti. Mimo to v Česku provozuje také e:LIGU, oficiální esportovou ligu ve hře EA FC.

„Ohledně zakomponování české ligy do nově vznikající fotbalového hry, na které se mají podílet FIFA a 2K, LFA do dnešního dne nikdo neoslovil,“ okomentoval pro Grunex v reakci na zmíněné spekulace Pavel Jahoda, ředitel komunikace a PR v LFA. Pokud tedy skutečně nějaká hra vzniká, organizátoři české fotbalové ligy o ní zatím nemají oficiální informace.

Už z minulých vyjádření LFA však víme, že se LFA snaží do her českou ligu prosadit. Jinak tomu není ani pro sezónu 2024/2025. „Sami se v současnosti snažíme proaktivně zjistit informace a detaily o projektu. Potenciální spolupráci se ale rozhodně nebráníme,“ dodává Jahoda.

Česká liga se ve hře naposledy objevila v ročníku FIFA 11, který vyšel 28. září 2010. Čekáme už tedy neuvěřitelných 14 let.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama