Ambiciózní Concord končí 14 dní po spuštění. Hráčům se vrací peníze
i Zdroj: Firewalk Studios
Gaming Concord Článek Ambiciózní Concord končí 14 dní po spuštění. Hráčům se vrací peníze

Ambiciózní Concord končí 14 dní po spuštění. Hráčům se vrací peníze

Václav Brixí

Václav Brixí

Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Nový hero shooter od studia Firewalk Studios bude po 14 dnech od vydání vypnut. Jeho prodeje ani zdaleka neodpovídali předpokladům. Hráči obdrží svoje peníze zpět.

Reklama

Pouhé dva týdny se na herním trhu ohřála nová hero shooter akce Concord od studia Firewalk Sutdios. Vydavatelé ze společnosti Sony nebyli ani za mák spokojeni s katastrofálně nízkými prodeji hry, a tak se rozhodli jakýkoliv další provoz ukončit. Dne 6. září tak budou všechny herní servery Concordu vypnuty a hráči nebudou mít ke hře přístup. Těm, kteří si hru již za 40€ zakoupili, budou peníze samozřejmě vráceny v plné výši.

Oznámení se na veřejnost dostalo skrze post na PlayStation Blogu. Spoluzakladatel společnosti Firewalk Studios, Ryan Ellis, v něm oznamuje nutnost ukončit veškerou podporu hry. Ačkoliv hra prý měla spoustu aspektů, které hráči obdivovali, nemohou zavírat oči nad tím jakými problémy hra trpěla od samého začátku. Především pak po stránce finanční. Od spuštění 23. srpna hra prodala jen bídných 25 000 kopií na PlayStationu a PC. Což je na poměry herního byznysu žalostně málo. Nyní bude cílem studia prozkoumat veškeré možnosti, jak lépe navázat kontakt s hráči a potenciálně jim v budoucnu dodat kvalitní herní zážitek. 

Concord byl úplně prvním herním projektem studia Firewalk a údajně se na něm mělo pracovat dlouhých 8 let. Ani takto dlouhá doba vývoje však hře nedopomohla k tomu, aby si získala srdce hráčů. Právě naopak, v jednu dobu hrálo hru na Steamu pouze 34 hráčů. Hodnocení recenzentů přitom neodkazovalo k nějaké výrazné katastrofě. Na portálu Metacritic má hra doteď smíšená hodnocení a žlutou číslovku 62. V případě hodnocení samotných hráčů se už dostává značně níž, a to na hodnocení 1.8 z 10.

Osud Concordu pravděpodobně ovlivní i plány samotného PlayStationu. Již dříve vedení společnosti avizovalo, že snižuje počet vyvíjených live service her na polovinu. Zrušeno bylo například i online The Last of Us. Takovýto katastrofální start na poli AAA titulů by tedy mohl vézt k dalším podstatným škrtům ve vývoji.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama