Čeká nás nové Life is Strange s hrdinkou prvního dílu
i Zdroj: Square Enix
Gaming Článek Čeká nás nové Life is Strange s hrdinkou prvního dílu

Čeká nás nové Life is Strange s hrdinkou prvního dílu

Václav Brixí

Václav Brixí

10. 6. 2024 15:15

Na prezentaci Xbox Games Showcase jsme se dočkali příjemného překvapení. Bylo odhaleno pokračování série Life is Strange. Vrátí se v něm protagonistka z prvního dílu.

Reklama

O velké překvapení se postarali vývojáři ze studia Deck Nine Games, když zčistajasna oznámili nový díl série Life is Strange s podtitulem Double Exposure. Ten se vrací ke kořenům a do hlavní role obsazuje oblíbenou protagonistku prvního dílu, Max Caulfield. Ta jednoho dne najde ve sněhu svoji zavražděnou kamarádku. Rozhodne se použít svoje schopnosti, které se před několika lety zařekla znovu využívat, ale něco se stane. Max se podaří otevřít cestu do paralelní časové linie, kde její kamarádka Safi stále žije. Aby této tragédii Max dokázala předejít, musí cestovat mezi jednotlivými časovými liniemi a snažit se případ její vraždy vyřešit.

Namísto manipulace s časem hráče tentokrát čeká přeskakování do jiných realit, které působí svěžím a zábavným dojmem. Stále se však pohybujeme na poli spekulací. Ty by měly ustat již v první polovině příštího měsíce. Na YouTube kanálu hry totiž 13. července proběhne stream, ve kterém budou všechny otázky zodpovězeny. Stejně tak bychom se měli dočkat i prvního pohledu na samotný gameplay.

Life Is Strange: Double Exposure bude k dispozici na konzolích Xbox Series X|S, PlayStation 5 a PC prostřednictvím služby Steam a Windows Store už 29. října 2024. Hra se chystá také na Nintendo Switch, přičemž další podrobnosti budou oznámeny.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama