Čeká nás Half-Life 3? Unikly informace o možném vývoji
i Zdroj: Valve
Gaming Half-Life Článek Čeká nás Half-Life 3? Unikly informace o možném vývoji

Čeká nás Half-Life 3? Unikly informace o možném vývoji

Václav Brixí

Václav Brixí

Na internetu se objevily nové informace, které odkazují na možný vývoj třetího dílu série Half-Life. Nemělo by se jednat o VR titul. Informace potvrdil také insider.

Reklama

Spekulace o možném pokračování série Half-Life jsou opět v plném proudu. Vše přitom spustila drobná informace na stránkách herečky Natashy Chandel. Konkrétně se jednalo o seznam jejích aktuálních projektů, v němž jeden nesl příznačný název “Project White Sands (video game)” a byl přiřknutý společnosti Valve. Pro ty, kteří nejsou v příběhu série Half-Life tak zběhlí, White Sands je národní park v Novém Mexiku, tedy ve státě, který je právě s Half-Lifem úzce spojený.

Half-Life 3 leak
i Zdroj: https://assetsio.gnwcdn.com/Screenshot-2024-08-04-at-21.03.28.png?width=690&quality=75&format=jpg&auto=webp
Half-Life 3 leak

Ačkoliv byla tato informace poměrně rychle z hereččiných stránek stažena, její legitimitu a návaznost na potenciální Half-Life 3 se snaží potvrdit taktéž insider Tyler McVicker. Ten ve svém videu rozebírá data a kód, které našel v nedávno aktualizovaných projektech Source 2. Jak je ve videu řečeno, vývojáři ze studia Valve započali během vývoje VR titulu Half-Life: Alyx práci na dalším separátním titulu. Někteří datamineři se domnívají, že to mohlo mít spojitost spíše s nedávno oznámených titulem Deadlock. McVicker se však přiklání k tomu, že krycí označení HLX s přihlédnutím k právě odhalenému projektu White Sands, odkazuje k pokračování série Half-Life. Sebevědomě navíc tvrdí, že se nebude jednat o další hru pro virtuální realitu. Na základě konkrétních dat navíc tvrdí, že hlavní postava bude nosit ikonický HEV suit a podívá se v určité fázi hry mimo planetu Zemi. 

Jak už jsme zvyklí v případě uniku informací od společnosti Valve, vše nakonec bývá trochu jinak, než se na první pohled zdá. Naděje ale přeci jen umírá poslední. A u fanoušků Half-Lifu to platí dvojnásob. Aktuální spekulace tento plamínek neděje zase trochu rozdmýchávají, ale přesto nezbývá nic jiného, než čekat na nějaká oficiální vyjádření. Pokud se tyto informace ukáží pravdivé, znamenalo by to, že je potenciální pokračování Half-Lifu ve vývoji již přibližně 4 roky. Jeli tomu skutečně tak, mohli by se hráči nějakého oznámení dočkat značně dříve, než by možná čekali.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama