Boombl4 je oficiálně v Cloud9, jádro NaVi je tak opět pohromadě
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek Boombl4 je oficiálně v Cloud9, jádro NaVi je tak opět pohromadě

Boombl4 je oficiálně v Cloud9, jádro NaVi je tak opět pohromadě

Michael Douša

Michael Douša

2. 11. 2023 21:00

Vyhrát turnaj v Counter-Striku není žádná brnkačka. Na špičkové úrovni jich je jako šafránu a konkurence je neuvěřitelně silná. Major turnaj je ovšem ještě o stupínek výše. V Counter-Strike: Global Offensive se jich hrálo celkem 19 a Major trofej pozvedlo jen 13 organizací - většina z nich pouze jednou. Včetně Natus Vincere.

Reklama

NaVi měli v těsně pocovidové éře prakticky nezastavitelnou sestavu. Již v pozdní době covidové se jim neuvěřitelně dařilo a připsali si tak i první LAN trofej roku 2021 na IEM Cologne, pravou zkouškou ale byl Major - PGL Major ve Stockholmu v listopadu téhož roku. Tam se NaVi popasovali s opravdu těžkými soupeři, i přesto se ale mohli pyšnit nejen trofejí, ale i šílenou cestou k ní. Za celý Major totiž neprohráli jedinou mapu.

Tehdy byl hvězdou týmu Oleksandr “s1mple” Kostyljev, jejž doplňoval jeho ukrajinský kolega Valerij “b1t” Vachovskij, ostřílený fragging parťák byl Denis “electroNic” Sharipov, sestavu vedl Kiril “Boombl4” Michailov a pátým zákeřným střelcem byl Ilja “Perfecto” Zalutskij. Po skandálu s Boombl4ovou bývalou snoubenkou se ruský kapitán musel se sestavou rozloučit, po poměrně divokých přesunech s koncem poslední sezony ale nakonec zůstal v NaVi pouze b1t - s1mple si dává od kompetitivního hraní pauzu.

H0bbit, Ax1le, sh1ro, groove | PGL Major Stockholm
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
H0bbit, Ax1le, sh1ro, groove | PGL Major Stockholm

Cesty osudu si ale přály, že nyní se opět tříčlenné jádro - electronic, Perfecto a Boombl4 - opět oficiálně sešlo ve stejném dresu, a to pod patronátem Cloud9. Americká organizace s ruskou sestavou tak je po odchodu Dimitrije “sh1ro” Sokolova opět kompletní. Vypadá to, že kapitánské břímě na sebe vezme právě Boombl4 - se sestavou už několik zápasů odehrál jako záskok a zjevně se jeho vedení osvědčilo. Kapitánské kvality electroNica se naopak nesetkaly s úspěchem a Abaj “H0bbit” Chasenov si asi tuhle roli nechce nechat na trvalo, Boombl4 je tak jasným kandidátem.

Bude to ale Cloud9 fungovat i bez hvězdného snipera s1mpla? AWP si zatím přehazoval novopečený kapitán s Perfectem, uvidíme tak, jestli se i tahle role ustálí, nebo jestli bude třeba hledat výpomoc jinde.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama