Boj o body do posledního okamžiku, SAW postupují do semifinále!
i Zdroj: Photo Rights: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek Boj o body do posledního okamžiku, SAW postupují do semifinále!

Boj o body do posledního okamžiku, SAW postupují do semifinále!

Michael Douša Pavla Doušová

Michael Douša, Pavla Doušová

Platformy Windows PC

IEM Cologne je, jako každý rok, jednou z nejočekávanějších akcí ve světě CS2 a tentokrát diváky překvapilo hned první utkání. FaZe se v něm postavili proti portugalským SAW.

Reklama

IEM Cologne 2024 sice začalo již před více než týdnem, ta pravá podívaná ale teprve začala. První utkání play-off přineslo převelice těsný souboj mezi velikány FaZe a SAW. Co se hráčů samotných týče, ani jeden z týmů neprošel změnami v poslední době, SAW ale před měsícem změnili kouče, nově je trénuje Danny “BERRY” Krüger. 

Začalo se na Infernu, které si vybrali FaZe z jednoho jednoduchého důvodu - je to jejich momentálně druhá nejlepší mapa. Naopak SAW na Infernu běžně neexcelují, jejich výkon zde v Lanxess aréně byl tak nečekaný. V prvním poločase se chopili vedení o čtyři body, které evropský smíšený tým nebyl schopen dotáhnout a mapa skončila 13-6 pro Portugalce.

SAW si vybrali Anubis, které je překvapivě na poslední příčce v jejich úspěšnosti za poslední měsíce. I to se ve hře ukázalo, protože naopak od první mapy se vedení chopili FaZe. V druhé polovině SAW dotáhli, to ale nestačilo na výhru mapy, protože FaZe nebyli připraveni se vzdát již na druhé mapě a Anubis skončil 13-11 pro evropskou směsici.

Rozhodující Nuke ale byl ze všech map nejzajímavější. První půlka dopadla sice 7-5 pro SAW a v druhé to vypadalo na rychlou výhru 12-8, ale FaZe dotáhli na 12-12 a rozhodnutí bylo v rukou overtimu. Ten vypadal nejdříve jednoznačně pro SAW, kola ale nebyla jednostranná a FaZe se prali jako nikdy. Po nekonečném souboji ale zvítězili SAW, portugalští hráči si to vybojovali 16-14!

Pro FaZe toto znamená bohužel konec na IEM Cologne 2024 po neskutečné cestě až sem, naopak SAW se v sobotu utkají s Vitality.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama