Bizarní oslava hráče. Zahodil židli, zničil vybavení za desítky tisíc
i Zdroj: Fotobanka Freepik.com (s licencí)
Gaming Mortal Kombat 1 Článek Bizarní oslava hráče. Zahodil židli, zničil vybavení za desítky tisíc

Bizarní oslava hráče. Zahodil židli, zničil vybavení za desítky tisíc

Petr Kratochvíl

Petr Kratochvíl

včera 10:15

Alex ''Dyloch'' Ruiz vyhrál turnaj ve hře Mortal Kombat 1. Místo blahopřání ale spíš schytal kritiku. Oslavoval tak, že zahodil svou židli a zničil drahé vybavení.

Reklama

Esportové soutěže v bojových hrách jsou často hodně vyhrocené. Hráči si nic nedarují, trash talk jim rozhodně není cizí. Někteří prožívají každý souboj tak, jako kdyby sami rozdávali rány. O to větší pak může být jejich radost, pokud jsou v zápase úspěšní.

Perfektním příkaldem je nedávné chování Alexe “Dyloch” Ruize. Na turnaji CEO 2024 bojoval v semifinálové BO5 sérii o místenku v posledním kole. Byl úspěšný, vyhrál 3:1 a svůj triumf musel řádně oslavit. Nedokázal ale udržet chladnou hlavu a naštval nejen pořadatele turnaje, ale hlavně svou peněženku. Ta totiž kvůli excesu dostane pořádnou ránu.

Po doražení soupeře se Dyloch rozhodl zničit i jedno ze světel, které bylo blízko ringu, v němž se zápasy odehrávaly. Odhozená židla trefila přesně drahé zařízení a zařídila škodu ve výši 3 000 dolarů (cca 70 tisíc korun).

Zakladatel soutěže CEO Alex Jebailey reagoval rychle. “Znáte někdo jeho PayPal? Někdo to musí zaplatit, a já to rozhodně nebudu,” napsal na sociálních sítích. A zároveň varoval ostatní hráče. “Jestliže ho někdo napodobí, bude okamžitě vyloučen ze všech mých turnajů,” dodal Jebailey. Diváci se přidali na jeho stranu, hráče hojně kritizovali.

Dyloch se nakonec radoval z celkového vítězství. Jenže za první místo dostane částku (cca 13 000 Kč), jež ani zdaleka nepokryje způsobené škody. Zbylých 57 tisíc korun bude muset Dyloch zaplatit ze svého.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama