Nový Battlefield má být jako třetí a čtvrtý díl
i Zdroj: Electronic Arts
Gaming Článek Nový Battlefield má být jako třetí a čtvrtý díl

Nový Battlefield má být jako třetí a čtvrtý díl

Josef Ventrča

Josef Ventrča

Společnost Electronic Arts odhalila první podrobnosti o chystaném pokračování Battlefieldu, který současně vyvíjí v několika interních studiích.

Reklama

Vedoucí vývoje nového Battlefieldu Vince Zampella prozradil serveru IGN, že série bude opět probíhat v moderním, tedy současném válčení. Electronic Arts spolu s informací o populární střílečce zveřejnil i první náčrt, na kterém lze vidět pozemní, námořní i vzdušné bitvy.

„Vrcholem značky byly třetí a čtvrtý díl. Myslím si, že se musíme vrátit k jádru toho, co byl Battlefield,“ řekl Zampella. Doplnil, že proto se musí snažit titul udělat co nejlépe a posléze uvidí, jakým směrem se situace vyvine.

DLC pro Black Myth: Wukong dorazí začátkem 2025, tvrdí zdroje
i Zdroj: Game Science

DLC pro Black Myth: Wukong dorazí začátkem 2025, tvrdí zdroje

Očekávané DLC pro Black Myth: Wukong by mohlo dorazit začátkem roku 2025. Tvrdí to známý analytik, který předpokládá vydání…

Zampella dále uvažoval, že podle něj se bude jednat do jisté míry i o nostalgii pro hráče, vývojáře i pro něj osobně. „Řekl bych, že Battlefield 3 a Battlefield 4 bylo obdobím rozkvětu, možná i Battlefield 1942,“ vzpomínal na jedny z nejoblíbenějších dílů.

Nový Battlefield bude obsahovat nějaké výraznější změny. Zampella konkrétně uvedl, že v titulu již nebudou souboje pro 128 hráčů a rovněž se upustí od Specialistů přidaných v Battlefieldu 2042, kteří si příliš popularity mezi komunitou nezískali. Hra se naopak vrátí k tradičnějšímu režimu bitev pro maximálně 64 hráčů a systému tříd. Samotný šéf vývoje považuje třídy za jádro série.

Ačkoli EA nepotvrdila termín uvedení hry na trh, Zampella sdělil, že někteří hráči si ji budou moci v nějaké podobě vyzkoušet již příští rok. „Máme program, který se chystáme oznámit v příštím roce a který se bude týkat zapojení větší části komunity,“ prozradil.

Tvorba více studií

Na novém Battlefieldu pracuje několik interních studií Electronic Arts. Společně s EA Dice titul vyvíjí Criterion a Ripple Effect. V dubnu se přidalo ještě studio Motive, které se dřív zabývalo remakem Dead Space a arkádovou střílečkou Star Wars: Squadrons.

Kdy bude nový Battlefield? Electronic Arts mají jasno
i Zdroj: Electronic Arts

Kdy bude nový Battlefield? Electronic Arts mají jasno

Společnost Electronic Arts se podělila o informace k vydání dalšího dílu série Battlefield. Firma rovněž sdělila, že…

 Všechny týmy společně mají za úkol vytvořit univerzum Battlefieldu napříč propojenými zážitky pro jednoho i více hráčů. Podle generálního ředitele EA Andrewa Wilsona se jedná o největší tým Battlefieldu v historii série.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama