Začíná play-off IEM Cologne. A bude se na co dívat
Esport CS:GO Článek Začíná play-off IEM Cologne. A bude se na co dívat

Začíná play-off IEM Cologne. A bude se na co dívat

Michael Douša

Michael Douša

15. 7. 2022 13:26

Velkolepá show se po třech letech vrací do Kolína nad Rýnem

Reklama
Velkolepá show se po třech letech vrací do Kolína nad Rýnem do Lanxess arény, před 13 tisíc fanoušků.

Ačkoliv profesionální CS:GO se hraje již skoro dekádu, ještě nikomu se nepodařilo v jediném roce vyhrát trio turnajů Katowice, Major a Cologne. Jestli se to někomu má podařit, tak to tentokrát mohou být FaZe. Ti mají solidně našlápnuto, ale už je NaVi vystrnadili z pozice světových jedniček. Zůstane tedy tento úspěch nepokořen?

FaZe mají zatím skvěle našlápnuto - na IEM Cologne zatím neprohráli jedinou mapu i přesto, že hráli proti kvalitním sestavám jako jsou Spirit či Astralis. NaVi na druhé straně měli situaci poněkud krušnější. Ačkoliv též mají na kontě tři vítězství, byla to vítězství o něco více vydřená, jmenovitě zápasy proti MOUZ a proti Movistar Riders. 

Začíná play-off IEM Cologne. A bude se na co dívat

Photo credits: Stefan Petrescu, PGL

Abychom ovšem nepředbíhali - dnes nás čekají první dvě čtvrtfinále, která teprve rozhodnou, proti komu se NaVi a FaZe v semifinále postaví.

Prvním čtvrtfinále bude zápas Astralis proti evropskému celku MOUZ, do nějž Dánové vstupují s menší výhodou. Na rozdíl od MOUZ se do čtvrtfinále dostali poněkud jednodušší cestou. MOUZ se museli "plácat" ve spodním pavoukovi a balancovali tak na hraně eliminace, nakonec se jim ale i proti všem předpokladům podařilo probojovat až do play-off.

Začíná play-off IEM Cologne. A bude se na co dívat

Druhým čtvrtfinále pak bude zápas Liquid proti Movistar Riders. Druzí jmenovaní taktéž bojovali proti všem předpokladům a na turnaj přišli jako totální outsideři, nicméně jejich zápis do historie je jasný - jsou prvním španělským týmem, který se dostal takto daleko na takto významném turnaji. Liquid jsou ale rozjetí. Ačkoliv se jim v posledních měsících nedařilo, nejspíš jim chyběl jeden kousek skládačky, kterým je Mareks "YEKINDAR" Galinskis. Ten ukazuje pod vlajkou Liquid vynikající výkony a dost možná se stane jejich trvalým hráčem. To ale záleží na tom, jestli se jim povede Movistar Riders porazit. 

Show vykopne v 15:30 zápasem MOUZ proti Astralis, druhé čtvrtfinále následuje pak v 19:00. Akci můžete sledovat na Twitch kanále ESL_CSGO a věřte, že bude na co koukat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama