"YEKINDAR nás učí hrozně moc," tvrdí kouč. Dělá z Liquid černé koně turnaje?
Esport CS:GO Článek "YEKINDAR nás učí hrozně moc," tvrdí kouč. Dělá z Liquid černé koně turnaje?

"YEKINDAR nás učí hrozně moc," tvrdí kouč. Dělá z Liquid černé koně turnaje?

Michael Douša

Michael Douša

12. 7. 2022 15:53

Kouč týmu Liquid na lotyšského střelce nešetřil chválou.

Reklama
Kouč týmu Liquid na lotyšského střelce nešetřil chválou. Bude z něj trvalý přírůstek do sestavy?

Liquid jsou v play-off - úspěch, který se jim s Richardem "shox" Papillonem na takto prestižním turnaji nepovedl. A to i přesto, že hrají se zaskakujícím hráčem. Tomu je však třeba připsat značné zásluhy, což uznává i kouč severoamerické sestavy, Damian "daps" Steele.

"Myslím, že YEKINDAR nejen v roli pomohl EliGE-ovi najít novou roli, která mu třeba lépe sedí do stylu hry, nebo mu dává trochu přestávku od toho, co jsme dělali dřív, ale stejně tak byl jeho hlas v týmu slyšet, což je skvělé," uznal kouč. "Hrál jsem s mnoha hráči za svojí kariéru, ale to, že zaskakuje, a už se do jisté míry ujal vedení a učí kluky hodně věcí, i já se učím, je vynikající."

Sám Mareks "YEKINDAR" Galinskis má o své situaci celkem jasno. "Nemám mnoho nabídek, ale Liquid je mezi nimi vysoko. Záleží na tomhle turnaji, jak se budu cítit, a co se stane po něm," odhalil. "Možná budu hrát k ničemu a Liquid bude jediný tým, který mě bude chtít, ale pořád je to skvělý tým, který mi dává spoustu prostoru k tomu být hvězda - budu to brát jako prioritu, protože si chci vystavět vlastní individualitu a nepřicházet do už hotového týmu."

Liquid měli málo týmového tréninku, a tak sami říkají, že tenhle turnaj je pro ně příležitostí bez vnějšího tlaku, ale pravdou je, že ukazují velmi kvalitní hru. Po úvodní prohře proti Spirit se jen zlepšují, eliminovali 00NATION, Cloud9 a nakonec i brazilské FURIA. Zvládnou tak porazit i rozjeté Movistar Riders a postoupit do semifinále?  S YEKINDAREM v týmu se jim to jednoznačně může podařit. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama