w-e-s-a-svetova-esport-asociace-je-konecne-tady
Esport Článek W.E.S.A. - Světová Esport Asociace je konečně tady.

W.E.S.A. - Světová Esport Asociace je konečně tady.

Ondřej Sirovátka

Ondřej Sirovátka

15. 5. 2016 15:32

Včera bylo na webu ESLgaming.com oficiálně oznámeno založení Světové Esport Asociace (WESA)

Reklama

W.E.S.A. - Světová Esport Asociace je konečně tady.

Včera (13.5.) bylo na webu ESLgaming.com oficiálně oznámeno založení Světové Esport Asociace (WESA). Dnešnímu oznámení předcházel dlouhý a náročný proces, vyjednávání trvalo celý rok. U zrodu asociace stála Electronic Sports League (ESL) a osm velkých multi-herních organizací. Myslím, že není třeba bližšího představování, Fnatic, Team Envyus, Ninjas in Pyjamas, G2 Esports, Virtus.Pro, Natus Vincere, Mousesports a Faze Clan.

.

Hlavním cílem WESA je podpořit udržitelný růst esport odvětví, sjednocení pravidel turnajů pořádaných pod hlavičkou asociace, lepší transparentnost i poskytování právních rad. K vyšší ochraně samotných profesionálních hráčů by měla přispět nově vytvořená Rada Hráčů (Player Council), představitelé rady budou volení přímo hráči a budou je zastupovat ve vztahu k organizátorům, pravidlům turnajů, při přestupech atd.

Velkým tématem je v posledí době růst platů, pro zvýšení udržitelnosti současného trendu chce WESA přinést další klíčový prvek, který v porovnání s tradičním sportem doposud chyběl. Tím prvkem je sdílení výnosů, které generují ligy z reklam a sponzorských smluv. Navzdory tomu, že by bez týmů účastnících se ligy nebylo možné tyto přijmy získat, nebyly mezi ně nikdy přerozdělovány. To by se teď mělo změnit. 

V čele WESA bude stát Pietro Fringuelli, pod jeho vedením by se měla asociace dále rozšiřovat a zasadit se o vyšší profesionalitu celého odětví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama