Všechny postavy a jejich schopnosti ve hře Diablo 4
i Zdroj: Blizzard Entertainment
Gaming Článek Všechny postavy a jejich schopnosti ve hře Diablo 4

Všechny postavy a jejich schopnosti ve hře Diablo 4

Jarmil Černý

Jarmil Černý

26. 6. 2023 17:23

Seznam všech postav a ukázka jejich schopností ve hře Diablo 4.

Reklama

Diablo 4 obsahuje hned několik postav, ze kterých si můžete vybírat. Každý z postav nabízí unikátní schonposti. Hrát můžete i za více než jen jednu postavu, takže pokud máte jednu postavu jako hlavní, můžete si volné chvíle zpestřit vyzkoušením i dalších postav. Pokud jste ve hře noví a nevíte, kterou postavu si vybrat, pak vám mohou pomoci následující řádky nebo samotné doporučení od vývojářů hry.

Diablo 4 postavy

Momentálně je ve hře hratelných pět postav. Barbar, Rogue, Sorcerer, Necromancer a Druid. Každá má unikátní schopnosti, díky kterým si hru užijete a to i v úrovních, které už jste v minulosti prošli s jinou postavou. Každou postavu si navíc můžete přizpůsobit díky dostupným talentům a získat tak zcela unikátní zážitek i při hraní té stejné postavy.

Sorcerer

Sorcerer (mág) ve hře Diablo 4 je tradiční postava založená primárně na kouzlech. Tato postava ovládá sílu živlů, spaluje nepřátele ohněm, zmrazuje ledem nebo je zasahuje blesky. Využívá také mechaniku vylepšení, díky které lze aktivní dovednosti vybavit pasivní výhodou.

Barbarian

Barbar je tradiční základní postava série Diablo. Tihle surovci se bezhlavě vrhají do boje, aby rozdrtili protivníky a z plných plic řvou své válečné pokřiky. Barbaři používají mechaniku arzenálu zbraní, kvůli které jejich schopnosti vyžadují určitý typ zbraně (tj. sečné, tupé, obouruční a podobně). Svou výzbroj mohou libovolně měnit, aby mohli aktivovat a střídat různé útoky.

Rogue

Je postava založená na obratnosti. Jsou mrštní, hbití a rychle se vyhýbají útokům nebo sami útočí a to zrovna, když to nejméně čekáte. Podobně jako postavy z předchozích her série, jako jsou Amazon a Demon Hunter, dokonale kombinují způsoby boje zblízka i na dálku. Mechanika Imbuement jim navíc umožňuje aplikovat na svoje údery jedovaté, ledové nebo stínové vylepšení.

Necromancer

Je jedna z nejoblíbenějších postav dlouholetých fanoušků série. Částečně především díky jejich příběhu, oblíbené jsou ale také jejich schopnosti. Mezi hlavní z nich patří možnost vyvolávat nemrtvé přisluhovače či golemy a samozřejmě vyvolávání explozí mrtvol. Necromancer byla zároveň jedna z postav, která byla k dispozici už během otevřené bety.

Druid

Druidi plní ve hře hybridní roli. Na jednu stranu mají díky svému propojení s přírodou dobré „kouzelnické“ schopnosti, které jim umožňují vyvolávat různé elementy. Na straně druhé se umí měnit do různých nestvůr, jako třeba vlkodlaka nebo zuřivého medvěda, díky čemuž si dokáže poradit s nepřáteli i v boji na blízku. Stejně jako Necromancer, byl i Druid dostupný během otevřeného beta testování.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama