Vitality nechali vítězství proklouznout mezi prsty, Outsiders jsou out
Esport CS:GO Článek Vitality nechali vítězství proklouznout mezi prsty, Outsiders jsou out

Vitality nechali vítězství proklouznout mezi prsty, Outsiders jsou out

Michael Douša

Michael Douša

11. 2. 2023 11:29

Ani jeden z týmů, kteří se loni k trofejím dostali, nepostupuje dál.

Reklama
Čvrtfinálový den byl naplněn napínavými zápasy finalistů či výherců různých loňských událostí a i přes to ani jeden z týmů, kteří se loni k trofejím dostali, zde nepostupuje dál. 

Prvním zápasem dne bylo utkání Natus Vincere a Outsiders, tedy NaVi ve stále rozkolísané formě proti vítězům IEM Rio Major 2022, zápasu NaVi ale dominovali. V prvním poločase Overpassu si dobře nakročil ukrajinský tým a zhostil se tříbodového náskoku, který se Outsiders nepovedlo ve vyrovnaném druhém poločase dohnat, mapu tak uzavřeli NaVi skórem 16:13. 

Na Infernu na druhou stranu měli v první polovině náskok Outsiders, leč jen jednobodový, který NaVi bez problému dotáhli a předehnali, skončili tak s krásným skórem 16:12 a zápas vyhráli 2:0 na mapy. Nejvíce zabití ze zápasu měl i přes výhru NaVi ruský střelec Dzhami “Jame” Ali, celkově jich měl 45.

Druhou hrou dne byl napínavý zápas Team Liquid a francouzských Vitality, finalisté BLAST Premier World Final 2022 proti vítězům loňského ESL Pro League. První mapou byl znovu Overpass, kterému v prvním poločase velmi jasně dominovali Vitality, Liquid se podařilo získat pouhé dva body. V druhém poločase se ale skóre obrátilo neuvěřitelným comebackem Liquid, kteří se z 2:13 dostali na 15:15 a mapu následně vyhráli v přesčase 19:17. 

Druhá mapa též začala náskokem Vitality, tentokrát tříbodovým, který se ale Liquid dotáhnout nepodařilo, nedostali se ani do dvouciferného skóre, Nuke tak skončil 16:7 pro Vitality a pokračovalo se na rozhodující mapu, Mirage. Mirage byla první mapa, kde v prvním poločase měl americký tým náskok 9:6, náskok se jim povedlo si udržet a po skoro vyrovnaném druhém poločase skončili se skórem 16:12 a Liquid tak postupují do semifinále. 

Výherci zápasů - NaVi a Liquid, dnes čekají semifinálové zápasy. NaVi se postaví proti finalistům již zmíněného IEM Rio Major 2022, Heroic, a Liquid proti letošním favoritům na výhru, G2. Proti těm naposledy hráli ve finále BLAST Premier World Final 2022. Poražení se mohou rozloučit s polskými Katowicemi a míří domů, vítězové se naopak mohou těšit na Best of 5 souboj o 400 tisíc dolarů a trofej k nim.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama