[Valorant] Výsledky skupinových zápasů Champions – které týmy jdou nakonec do play-off?
Esport Valorant Článek [Valorant] Výsledky skupinových zápasů Champions – které týmy jdou nakonec do play-off?

[Valorant] Výsledky skupinových zápasů Champions – které týmy jdou nakonec do play-off?

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

9. 9. 2022 14:15

Jen 8 týmů se může utkat v play-off. Které to nakonec jsou?

Reklama

Turnaj Valorant Champions je v plném proudu a my již máme jeho první polovinu za sebou! Na začátku stálo 16 týmů, místo v play-off je ale jen pro 8. O těch postupujících měly rozhodnout skupinové zápasy. Pojďme se tedy podívat, jak v nich jednotlivé týmy dopadly.

Skupina A

Ve skupině A zazářil chilský tým Leviatán, který své první dva zápasy ukončil výhrami 2:0, čímž se hned kvalifikoval do play-offu. V prvním zápasu konkrétně porazil evropský Team Liquid, ve druhém pak singapurský Paper Rex.

Místo prvního postupujícího evropského týmu zaujal Team Liquid, který se po prohře v prvním zápasu musel v nižším bracketu postavit hned proti dvěma asijským týmům. Nejprve se vypořádali s čínským týmem Edward Gaming, který právě v Champions měl svůj mezinárodní debut. Edward Gaming však proti zkušenějšímu týmu opět neustál a prohrál 2:0, čímž byl z turnaje eliminován. Team Liquid se tak posunuli dál a zahráli si o postup proti týmu Paper Rex. První mapa skončila těsně se skóre 15:13 pro Team Liquid, druhý zápas ale proběhl na mapě Pearl, kde zase Paper Rex drtivě porazil Team Liquid 13:4. Na Ascentu Team Liquid opět ukázali svou sílu a vyhráli 13:8. Team Liquid jako jeden z mála týmu hraje s Phoenixem – tohoto agenta konkrétně hraje ScreaM, který hraje také Raze. Ačkoli je tato volba poměrně neobvyklá, určitě se týmu vyplatila.

[Valorant] Výsledky skupinových zápasů Champions – které týmy jdou nakonec do play-off?

Skupina B

Ve skupině B se ke kvalifikaci svérázně probojoval také americký tým OpTic Gaming, který ve svém prvním zápase proti BOOM Esports vyhrál 2:1, a poté proti týmu LOUD vyhrál také se skóre 2:1. Zde bychom také určitě měli vyzdvihnout výkon yaye, hráče za OpTic, který v týmu hraje Chambera a konzistentně získává nejvíce killů.

V nižším bracketu skvěle začal japonský tým ZETA DIVISION porážkou týmu BOOM Esports, a to 2:1. V dalším zápase na ně ale čekal rematch proti brazilskému týmu LOUD, který je porazil 2:0 hned v prvním zápase. A i v tomto zápase LOUD svůj skvělý výkon zopakoval, čímž se tým kvalifikoval do play-off. Oproti první hře, kde se hrál Ascent a Fracture, si sice ZETA DIVISION místo Fracture vybrali Bind; ani na této mapě však nebyli schopni vyhrát a byli tak eliminováni z turnaje.

[Valorant] Výsledky skupinových zápasů Champions – které týmy jdou nakonec do play-off?

Skupina C

Druhým postupujícím severoamerickým týmem se stal XSET, který ve své první hře porazil tým XERXIA Esports 2:0, a v druhém zápase pak porazili evropský tým FunPlus Phoenix 2:1.

FunPlus Phoenix se ale nenechali od postupu odradit a v dalším zápase, který je zároveň jako poslední dělil od kvalifikace, se postavili proti KRÜ Esports, které úspěšně porazili 2:0.

[Valorant] Výsledky skupinových zápasů Champions – které týmy jdou nakonec do play-off?

Skupina D

Hvězdou skupiny D je stoprocentně jihokorejský tým DRX, který ve svých prvních dvou zápasech oba své protivníky drtivě porazil 2:0, a zajistil si tak postup do play-off. Jejich schopnost převracet hru se projevila už v první mapě proti týmu FURIA, kdy právě na Ascentu první polovina skončila 9:3 pro tým FURIA. Nenadarmo je skóre 9:3 ve světě Valorantu nazýváno prokletým a DRX nám to obzvlášť dokázali, protože hru dostali až do overtime, kde nakonec vyhráli 16:14. Na druhé mapě – Havenu – dali protivníkům pouze 4 kola, a tak se skóre 13:4 vyhráli. Jejich první mapu proti 100 Thieves obrátili velice podobně – v momentu, kdy bylo skóre 12:9 pro 100 Thieves, DRX hru obrátili a nakonec v overtime vyhráli 18:16.

FNATIC neměli úplně úspěšný začátek do hry vzhledem k tomu, že hned první hru proti 100 Thieves prohráli 2:1. V nižším bracketu ale zvládli porazit tým FURIA, a tak na ně opět čekali 100 Thieves. Osudný zápas Severní ameriky proti Evropě tentokrát ale skončil výhrou evropského týmu FNATIC, který drtivě porazil 100 Thieves a stal se tak třetím postupujícím evropským týmem.

[Valorant] Výsledky skupinových zápasů Champions – které týmy jdou nakonec do play-off?

Zde se můžete podívat na jeden z unikátních momentů turnaje:

V play-off všech 8 postupujících týmů začne ve vyšším bracketu, přičemž týmy, které prohrají, dostanou ještě šanci v nižším bracketu. Oba brackety zakončí finále, jejichž vítězové se pak setkají v grandfinále. Play-off začíná 9. září se zápasy, které se budou hrát v 16:00 a 19:00 našeho času. Opět bude přítomné živé publikum, ale taky spousta streamerů, kteří budou jak součástí publika, tak budou přímo z místa dění streamovat watch party. Určitě se tedy na tento největší letošní turnaj ve Valorantu nezapomeňte naladit!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama