V Česku vzniká další VR hra, lze si ji vyzkoušet zdarma
i Zdroj: Typico Games
Gaming Článek V Česku vzniká další VR hra, lze si ji vyzkoušet zdarma

V Česku vzniká další VR hra, lze si ji vyzkoušet zdarma

Jarmil Černý

Jarmil Černý

8. 11. 2023 10:17

Pražské studio Typico Games vyvíjí další český VR titul. Hra Next Move prověří především vaši pohybovou soustavu, ale také logické myšlení.

Reklama

Zprvu se parta českých programátorů vyadal prozkoumávat svět VR her pouze pro zábavu, nyní se však blíží vydání jejich první hry. Next Move přináší v příběhovém režimu několik logických i pohybových úkolů. Čeká vás skákání přes propasti, vyhýbání se překážkám, ale i luštění hádanek. Primárně vám však hra dá zabrat převážně fyzicky, unikátním rysem hry je totiž způsob pohybu. 

Stejně jako většina vývojářů pro VR, tak i Češi z Typico Games si dlouho lámali hlavu nad tím, jak vyřešit pohyb vaší postavy ve hře. Nakonec přišli s relativně vzácným a odvážným konceptem. Vaše postava se totiž pohybuje tak, jak se skutečně hýbete v reálném světě, což ve většině VR her dnes nenajdete. Pohyb bývá obvykle vyřešen ovládáním joysticku nebo se vaše postava pohybuje sama, což uživatelům může vyvolávat závratě. V Next Move však máte vše pod kontrolou a rozhodující jsou vaše pohyby rukou.

Pražské studio Typico Games bylo založeno v únoru roku 2021 a jejich hru Next Move si můžete vyzkoušet už nyní v demo verzi a zcela zdarma na Steamu nebo v experimentálním obchodě Oculus app lab. V obou případech budete samozřejmě potřebovat VR headset. Plná verze hry by měla vyjít v listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama