Ubisoft zařízl pokračování Immortals Fenyx Rising
Gaming Článek Ubisoft zařízl pokračování Immortals Fenyx Rising

Ubisoft zařízl pokračování Immortals Fenyx Rising

Josef Ventrča

Josef Ventrča

27. 7. 2023 14:26

Barevné akční RPG nedostane další díl.

Reklama

Společnost Ubisoft se rozhodla, že na pokračování akčního RPG Immortals Fenyx Rising nedojde. To mělo být vyvíjeno pod kódovým označením projekt Oxygen. Serveru VGC se podařilo zjistit, že tvůrci se rozhodli projekt zrušit na začátku července kvůli „problémům kolem zavedení IP“. Ačkoliv nikdo neupřesnil, co to konkrétně má znamenat, tak problém nejspíš je, že značka by nedokázala přinést velké zisky hned při vydání, na což se Ubisoft nyní zaměřuje i kvůli své finanční nestabilitě. Tuto zprávu pak potvrdil i server Insider Gaming s odkazem na interní e-maily zasílané zaměstnancům studia před dvěma týdny.

Podle všeho se na hře pracovalo od roku 2021, tedy vývoj začal chvíli po vydání původního titulu. Zrušení tvorby mnoho zaměstnanců překvapilo. Zdroje, které se podílely na testování, uvedly, že je zrušení zmátlo, protože hra se vyvíjela správným směrem.

Netradiční herní prostředí

Insider Gaming taky zjistil i další informace týkající se zrušené hry, záběry však nemohl zveřejnit. Projekt Oxygen se podle všeho měl odehrávat v Polynésii, a postavy se mohly měnit v různé mýtické tvory, což jim umožnilo používat různé schopnosti, jako například létání, plavání či využívání základních živlů: ohně, vody, země a vzduchu. K vydání titulu mohlo dojít zhruba za 18 měsíců.

Je škoda, že Immortals Fenyx Rising nedostane další díl. Hráči i kritici totiž mytologickou sérii odehrávající se ve starověkém Řecku a Číně přijali poměrně pozitivně, a ačkoliv se nejednalo o absolutní trhák, tak přesto se název dokázal zapsat mnoha lidem do paměti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama