Twisten s Vitality naprosto zářili v prvním týdnu EMEA League
Esport Valorant Článek Twisten s Vitality naprosto zářili v prvním týdnu EMEA League

Twisten s Vitality naprosto zářili v prvním týdnu EMEA League

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

1. 4. 2023 19:06

První týden ligy evropských partnerských týmů máme za sebou. Jak si týmy vedly?

Reklama

Počínaje 27. březnem začal v Berlíně VCT EMEA League, ve kterém se proti sobě postavilo deset evropských partnerských týmů ve Valorantu, aby si zabojovali o místo v Masters v Tokiu. Postupující místa jsou ale pouze čtyři, a týmy tak opravdu budou muset prokázat, že si je zaslouží.

Základní fázi turnaje tvoří osm herních týdnů, kdy se hraje vždy od středy do pátku a každý tým si zahraje proti každému v zápasech BO3. Do vítězné tabulky se předně počítají vyhrané zápasy, stejně tak ale i počet vyhraných a prohraných map, a poté také součet vyhraných a prohraných kol, protože právě rozdíl v těchto kolech také může rozhodnout o jejich přesném umístění. Po osmi odehraných týdnech toto umístění určí 6 postupujících týmů do playoff, které se bude konat mezi 22. a 28. květnem. Zde se bude klasicky hrát ve dvou bracketech, z nichž pak dva týmy z finále vyššího bracketu a dva z finále nižšího bracketu budou mít jasný postup do Masters.

My již máme za sebou deset zápasů, a tak se můžeme podívat, jak si týmy po prvním týdnu stojí.

Twisten s Vitality naprosto zářili v prvním týdnu EMEA League

První místo v současné době zaujímají vítězové LOCK//INu, Fnatic, kteří i přes absenci hráče Alfajera zápasy hravě zvládli s náhradníkem kamykem. Alfajer má v současné době problémy se získáním víza a neví se jistě, kdy se k týmu přidá; týmu to ale zatím příliš neuškodilo, ačkoli pár zápasů bylo opravdu těsných. V tabulce jsou každopádně na vrcholu s dvěma výhrami proti Giants Gaming a BBL Esports. Konkrétně vyhráli čtyři mapy, prohráli jednu a mezi vyhranými a prohranými koly mají rozdíl +11.

V těsném závěsu za nimi jsou Team Vitality, kteří svedli parádní boj proti Team Liquid. Hvězd jako jsou nAts a Redgar se náš český reprezentant Twisten a jeho spoluhráči rozhodně nezalekli, a i přes drtivou porážku 13:2 na Fracture nakonec zápas obrátili ve svůj prospěch a odnesli si výhru 2:1. Proti KOI to taky bylo chvílemi těsné a poslední mapa dokonce skončila v prodloužení, Team Vitality si ale nakonec vybojovali výhru 2:0, a tak stejně jako Fnatic drží dvě výhry a čtyři vyhraná kola proti jednomu prohranému. Rozdíl v kolech mají ale +5, a proto jsou zatím až za Fnatic. Blíže nám o svém postupu v turnaji řekl Twisten v rozhovoru po zápasu. Jestli vás zajímá, proč hraje s nohama na židli nebo jak se cítí ohledně následujících zápasů, rozhovor si určitě pusťte.

Zde se také můžete podívat na Twistenův rozhodující clutch proti KOI:

Jednu výhru a jednu prohru má na účtu šest týmů, a to popořadě FUT Esports, Team Liquid, Team Heretics, KOI, Karmine Corp a Natus Vincere. Právě zde o pořadí rozhodoval počet vyhraných map a rozdíl ve vyhraných kolech.

Poslední příčky pak zaujímají týmy BBL Esports a Giants Gaming, kteří zatím žádný tým neporazili a oba vyhrály pouze jednu mapu.

Pořadí týmů se v následujících týdnech stále určitě může velmi změnit, a tak nezapomeňte EMEA League dál sledovat na Twitchi Grunexu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama