Studio stojící za The Lord of the Rings: Gollum se stahuje z vývoje her
i Zdroj: Daedalic Entertainment GmbH
Gaming Článek Studio stojící za The Lord of the Rings: Gollum se stahuje z vývoje her

Studio stojící za The Lord of the Rings: Gollum se stahuje z vývoje her

Jarmil Černý

Jarmil Černý

1. 7. 2023 11:12

Tvůrci propadáku The Lord of the Rings: Gollum oznámili, že ruší interní oddělení vývoje her.

Reklama

Společnost Daedalic oznámila, že ruší interní oddělení vývoje her a nadále se bude soustředit pouze na vydavatelskou činnost.

Poprvé o tom informoval německý portál Games Wirtschaft. Společnost  Daedalic Entertainment stojící za propadákem Lord of the Rings: Gollum se rozhodla interně přehodnotit svoje zaměření a stahuje se z vývoje her. Na to konto společnost údajně propustila 25 z 90 zaměstnanců. Německá společnost to vidí jako „nový začátek v dlouhé historii firmy.“

Daedalic stojí vývojářsky za tituly jako Deponia z roku 2012 (nadcházející titul Surviving Deponia vyvíjí AtomicTorch) či State of Mind z roku 2018. Jejím posledním výtvorem byl právě Lord of the Rings: Gollum, který zažil katastrofický start a kvalitativně se zařadil mezi největší propadáky roku 2023. Uživatelské skóre na metacritic se v době psaní tohoto článku nacházelo na hodnotě 11% a shovívavější nebyli ani kritici, kteří hru ohodnotili 34%.

Není tedy divu, že Deadalic přichází se změnou strategie. Nadále se bude společnost soustředit pouze na svoji vydavatelskou činnost, během které se podílela na titulech jako Inkulinati či Unrailed.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama