stredni-skola-v-norsku-zaradi-hrani-do-vyuky
Gaming Článek Střední škola v Norsku zařadí hraní do výuky

Střední škola v Norsku zařadí hraní do výuky

Filip Němeček

Filip Němeček

15. 1. 2016 21:03

Předmět nabídne populární e-sport hry, nebude ale pouze o hraní.

Reklama

Matematika, angličtina a hraní Dota 2, tak by mohla brzy vypadat část rozvrhu norské střední školy Garnes High School. Škola na podzim zařadí do výuky e-sport, postavení předmětu bude srovnatelné s tradičními „sportovními“ předměty jak je třeba fotbal.

Nepůjde jen o hraní

Nová výuka nebude ale pouze o hraní, 90 minut týdně z celkových 5 hodin má být věnováno skutečným fyzickým aktivitám, které mají prospět hraní dané hry. Studenti takto budou procvičovat reflexy a celkově fyzickou výdrž. V menší míře se má předmět věnovat i stravě.

Rovněž hodnocení předmětu je celkem komplexní. Důraz bude kladen na znalost hry a „skill“, ale také komunikaci, spolupráci či taktiku.

Střední škola v Norsku zařadí hraní do výuky

Škola připraví speciální hernu s výkonnými počítači a herními křesly. Z konfigurace byla odhalena pouze GTX 980 Ti. Klávesnice, myši a headsety si studenti přinesou sami, aby měl každý to, co mu maximálně vyhovuje.

Vyučovat“ se budou dvě hry, zatím nebylo rozhodnuto jaké. Ve zvážení jsou  Dota 2, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive a Starcraft II. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama