Spasí LCS streameři a tvůrci? Kolem ligy krouží Tyler1 nebo MrBeast
Esport League of Legends Článek Spasí LCS streameři a tvůrci? Kolem ligy krouží Tyler1 nebo MrBeast

Spasí LCS streameři a tvůrci? Kolem ligy krouží Tyler1 nebo MrBeast

Jakub Kavka

Jakub Kavka

28. 6. 2023 11:17

Najde Amerika cestu z propasti nezájmu?

Reklama

Po vleklé aféře mezi Riotem a LCSPA se liga potýká s masivním propadem sledovanosti a nezájmu. Jeden ze způsobů, jak pomoci nakopnout ligu, soutěž nebo turnaj, je pomoc komunity fanoušků a tvůrců. V Evropě toto můžeme vidět u velkých ERL lig ve Španělsku nebo Francii. Velcí tvůrci se buď přímo angažují a jsou součástí organizací nebo je v rámci vzájemné spolupráce podporují. Události posledních hodin hovoří o tom, že o jistý impuls v podobě vstupu velkých tvůrců a streamerů do amerického ekosystému se chystá i zde.

Na Twitteru esportového novináře pod přezdívkou LCS Eevee se objevil příspěvek, že Tyler1 - jeden z největších streamerů, se pokoušel o vstup do NACL a to již pro letní split. Jeho počin byl však organizátory zamítnut ze zatím neznámých důvodů. 

Další velké jméno je MrBeast. Jeden z nejslavnějších youtuberů světa už při posledním světovém šampionátu prohlásil, že by rozhodně chtěl vstoupit do LCS. Dle informací serveru Oneesports.gg můžeme tento krok očekávat příští rok. Zda to bude přímo LCS nebo NACL není zatím jisté.

Spasí LCS streameři a tvůrci? Kolem ligy krouží Tyler1 nebo MrBeast

Hvězdné tanečky kolem amerického regionu by mohly ligu značně vrátit její lesk, jelikož tvůrci disponují obřími komunitami. Koneckonců takový Disguised Toast, jeden z velkých amerických streamerů se rozhodl na jaře vytvořit NACL tým. Jeho tým pak během odkladu ligy sehrál přátelský zápas s legendami LCS a sledovanost tohoto duelu byla na podobné úrovni jako finálové zápasy nejvyšší americké soutěže.

Obrovský potenciál tu zákonitě je. Otázkou je, zda se Riot rozhodne více otevřít komunitě. Při nedávném turnaji MSI povolil Riot velkým tvůrcům tuto událost restreamovat. Výsledkem byla nejvyšší sledovanost v historii turnaje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama