Sony založilo novou divizi PlayStation Production
Zajímavosti Článek Sony založilo novou divizi PlayStation Production

Sony založilo novou divizi PlayStation Production

Štěpán Kulík

Štěpán Kulík

31. 5. 2019 03:59

Sony zakládá novou divizi PlayStation Production a představí své filmy a seriály.

Reklama

Jak nás historie naučila, tak filmy podle herních předloh nedopadají dobře. Výjimkou jsou snad jen Warcraft a novější Tomb Raider, tedy snímky, které patří zatím ke špičce filmů podle her, i když oba mají své mouchy. Nyní se tuto “kletbu” pokusí přerušit Sony s nově založenou divizí PlayStation Productions.

Cílem PlayStation Production má být adaptace her od Sony do filmového nebo seriálového provedení, podle toho, co se bude nejvíce hodit pro daný projekt. Sony má ve svém portfoliu tituly, které určitě stojí za to přenést na filmová plátna - Detroit: Become Human, série Uncharted, Last of Us a nebo loňské God of War.

“Máme 25 let zkušeností s vývojem her. Za těchto 25 let jsme vytvořili skvělé hry, franšízy a příběhy. Jsem přesvědčen, že nyní je vhodná doba na to, abychom se podívali na další mediální příležitosti napříč streamingem, filmem nebo televizí a nabídli naše světy v jiném spektru.” sdělil Shawn Layden, který bude kromě vývoje her dohlížet i na novou divizi PlayStation Production.

Vedoucí divize PlayStation Production Asad Qizilbash také dodal, že je skvělé mít své značky pod kontrolou, protože sami nejlépe vědí, co budou hráči očekávat od své oblíbené hry nebo série, což by externí tvůrci nevěděli, jelikož k jejich hrám nemají žádný vztah. Sám Qizilbash se sešel s několika scénaristy, producenty i režiséry, aby pořádně pochopil, jak filmový svět funguje. V Sony s tímto odvětvím totiž nemají žádné zkušenosti. Značnou inspirací bude samotný Marvel, který své komiksové postavy dokázal naprosto precizně převést na filmová plátna.

Máme se tedy opravdu na co těšit. V PlayStation Production už se nyní naplno začalo pracovat na více projektech, které ale nebyly dále specifikovány. Jisté je to, že to nebude hned. Není žádné stanovené datum, do kdy má být vše hotové nebo kolik filmů a seriálů nakonec uvidíme. Sony nechává své nové divizi prostor i čas, aby mohli vytvořit opravdu kvalitní díla, za které se nebudou muset stydět. Tak jim pojďme společně držet palce!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama