Česká hra Kingdom Come 2 má scénář jako sto dvouhodinových filmů, tvrdí vývojáři
i Zdroj: Warhorse Studios
Gaming KCD2 Článek Česká hra Kingdom Come 2 má scénář jako sto dvouhodinových filmů, tvrdí vývojáři

Česká hra Kingdom Come 2 má scénář jako sto dvouhodinových filmů, tvrdí vývojáři

Jarmil Černý

Jarmil Černý

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Daniel Vávra se na sociální síti Facebook pochlubil délkou scénáře druhého dílu hry Kingdom Come: Deliverance II od českého studia Warhorse.

Reklama

Kingdom Come: Deliverance II se nedávno představilo na herním festivalu Gamescom, kde veřejnosti ukázalo krátkou část ze hry a zároveň vyhrálo ocenění za nejlepší hru festivalu.

Kreativní ředitel studia a zároveň otec celé myšlenky středověké hry z českého prostředí, Daniel Vávra, se týden po festivalu na Facebooku pochlubil, jak robustní celý příběh hry vlastně je.

Scénář podle něj obsahuje 2 miliony a 200 tisíc slov, což je podle vývojářů zhruba 100 filmových scénářů nebo 25 průměrných románů. „Těch sto scénářů vlastně docela sedí. Jeden náš quest se hraje skoro stejně dlouho jako trvá běžný film a těch questů je tam fakt hodně,“ píše Vávra.

Samotné krátké filmečky ve hře by měly zabrat asi tolik času, jako sledování tří filmů. Ty však nejsou jedinou součástí scénáře. „Jenže ve hře je většina dialogů mimo tyhle scény, plus tam každá postava má tzv. barky, tedy takové to mluvení v openworldu (pozdravy, výkřiky, rozhovory v obchodě, reakce na věci ve světě...). A samzořejmě tam máme mraky textů okolo - deník hlavní postavy, kodex, tutoriály, nápovědy,“ vysvětluje svůj výpočet Vávra.

Scénář údajně psalo 20 scénáristů, sám Daniel Vávra prý napsal pouze malou část, byť by většina úkolů měla vycházet z jeho osnovy děje. Výrazněji se však podílí na korekturách a stále má v případě scénáře hlavní slovo: „Pak to jako 'showrunner' u seriálu všechno čtu, edituju a případně přepisuju, když se mi to nelíbí.“

I přes to ho samotného dokáže hra prý mile překvapit, jelikož stále existují části, na kterých se přímo nepodílel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama