Rusko chce zakázat českou hru Last Train Home. Neodpovídá prý tamním hodnotám
i Zdroj: THQ Nordic
Gaming Last Train Home Článek Rusko chce zakázat českou hru Last Train Home. Neodpovídá prý tamním hodnotám

Rusko chce zakázat českou hru Last Train Home. Neodpovídá prý tamním hodnotám

Matouš Sychra

Matouš Sychra

Populární česká strategie Last Train Home o československých legionářích se stala terčem trestního řízení v Rusku. Prokuratura ji chce zakázat z důvodu údajného podněcování nenávisti k tamním úřadům.

Reklama

Last Train Home od brněnských Ashborne Games se v Rusku stal terčem trestního řízení. Ruská prokuratura chce hru o československých legionářích zasazenou na Sibiři do doby občanské války mezi Rudou armádou a Bílím hnutím, zakázat. 

Jednat by se mělo o zákaz distribuce z důvodu, že hra neodpovídá „tradičním hodnotám současné ruské společnosti,“ zároveň také údajně obsahuje nepravdivé historické informace a to vše může podle ruské prokuratury ohrozit duševní a sociální zdraví dětí. K soudu, který rozhodne o osudu hry dojde 22. srpna v Petrohradu. Prokuratura požaduje hru zakázat na platformě Steam. 

Last Train Home vyšel 28. listopadu minulého roku. Tato žádost tedy přichází po více než půl roce od jeho vydání. Může se tedy jednat pouze o další krok Moskvy v boji proti tomu, co nazývá západní hodnoty. Česká hra totiž není první digitální obsah, který se ruská vláda od invaze na Ukrajinu snažila zakázat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama