Rozhovory s YouTubery #3 - McCitron
Zajímavosti Článek Rozhovory s YouTubery #3 - McCitron

Rozhovory s YouTubery #3 - McCitron

Adam Kočvara

Adam Kočvara

1. 8. 2017 12:23

Zkušený český youtuber odpověděl na několik našich otázek.

Reklama

Rozhovory s YouTubery #3 - McCitron

McCitron je bez pochyby jednou z velkých ikon české YouTube scény, za necelých 5 let aktivity dokázal získat přes 125 000 odběratelů a my pro vás máme s ním připravený rozhovor. Pojďme se do rozhovoru tedy pustit!

Populární fráze mezi komunitou na internetu je, že YouTuberům a jiným internetových osobnostech ,,stoupá sláva do hlavy". Ty už na YouTube působíš téměř 5 let, pociťuješ na sobě, že by tě tvá známost, či sláva nějak změnila?
Je faktem, že veškeré dění kolem YouTube a zájem o nás jako o tvůrce youtubery musí ovlivnit, některé pozitivně a některé negativně. Jsme snad o něco víc jen díky tomu, že bavíme ostatní lidi a pohybujeme se v takových číslech? Já sám si po pěti letech určitě přijdu jako cennější člen společnosti, jelikož jsem, uvedu příklad, schopný dělat reklamní poradenství, navrhovat marketingové plány, školit v oblasti postprodukce a hlavně, to především, rozzářit dětská očka, určitě tím ale nejsem více, než hasič, lékař, nebo Váš šikovný zahradník, všichni jsme funkční součástí ekonomiky, hvězdy jen mezi svými. 
Jak jsem již zmínil - na YouTube působíš již téměř 5 let, scéna na YouTube se za tu dobu rozhodně změnila. Dokázal bys posoudit zda změna byla k lepšímu, či horšímu?
Jednoznačně mohu říci, co s změnilo, český YouTube se stal světovějším, naši tvůrci točí v cizích jazycích, jsou tu nové žánry a prostupují k nám celosvětové trendy, každý rok díky tomu vznikají nové a nové "hvězdičky". Lepší otázka by byla, pro koho se změnila k lepšímu a pro koho k horšímu? Je třeba se držet trendů, přizpůsobit se, nebo si hledat stabilní partnerství s vhodnými firmami, nyní je to vhodní pole působení pro ty flexibilnější z nás, co nesedí v koutě a nelamentují, jak moc se naše scéna posunula tam, kam slunce nesvítí.
Na YouTube ses proslavil díky Minecraftu, co si myslíš o jeho vývoji v posledních letech? Souhlasíš s kroky, které Microsoft po odkoupení Mojangu dělá, pokud ne, co bys změnil?
Minecraft pro mě bude vždycky srdcovka, ať se jeho cena a dostupnost na různých platformách změní jakkoli. Věřím, že největší chybou Microsoftu bylo omezení komunity móderů - craftbukkit, naopak krokem dopředu bylo jistě vzdání se Javy, alespoň v případě verze hry pro Windows 10. Já osobně si zamiloval i nový combat systém a dual wielding, bohužel, je to dvousečná zbraň, spousta miniher na nových verzích nyní není schopna fungovat, kvůli čemuž se to může jevit jako další krok proti skalním fandům značky.
Minecraft je spousty lidmi nesnášen, proč si myslíš, že tomu tak je?
Co taky čekat, hra se na první pohled jeví jako něco, co pustíte své ratolesti, aby ji hypnotizovala různobarevná geometrie, nikdo už ale nemluví o modpacích, velkých role-play serverech s úžasnými mapami, kde je vše, co lze jen vymyslet, možnosti jsou omezené jen výkonem našeho peklostroje.
Většina článků na Grunexu zpravuje o novinkách z her, jak se o novinkách v herním světe informuješ ty?
Aktuálním a vždy zábavným zdrojem informací jsou pro mě zahraniční kolegové, kteří se k herním peckám dostanou dlouho před datem vydání, mnohdy dříve, než kdejaký novinář. Kupříkladu, dávno zpět, jsem se dozvěděl o hře Shadow of Mordor od Piewdiepie, o jiných zase od Tobyho Turnera.
Když mluvíme o herních novinkách, jaká je tvoje nejoblíbenější hra, co zatím vyšla v roce 2017?
Pro mě je to jednoznačně Resident Evil 7, který se po mnoha letech vrací k původním logickým puzzlům, napříč času mě přivádí do doby, kdy jsem sledoval taťku, jak pobíhá s nově nalezeným klíčem po všech předešlých místnostech a snaží se šetřit každý náboj.
Co si myslíš o herních časopisech, jako je například LEVEL, mají ve dnešním světě ještě místo?
V srdci nás všech, kteří si tyto časopisy kupovali v trafikách, aby se dostali k českým verzím počítačových her, si najdou vždy své vyhřáté místečko a my je umřít nenecháme a budeme je kupovat mladším sourozencům. Nemusí přeci soupeřit s žádnými dalšími médii, četba má své milovníky.
Náš rozhovor se chýlí ke konci, tvé fanoušky by určitě zajímalo to, co ty plánuješ v budoucnosti, nějaké nové projekty?
Není nic konkrétního, čím bych se chtěl pochlubit. Rád bych zůstal v kontaktu se svou komunitou a účastnil se všech velkých akcí! A také bych rád vydával více videí, jak si slibuji vždycky. Snad bych jen ještě všechny milovníky staré Minecraft scény pozval na svůj kanál, kde nově běží vzpomínková série ze serveru Majnuj.cz

Ještě jednou bych chtěl McCitronovi poděkovat za jako čas a úsilí, které do rozhovoru vložil. Pokud ho ještě náhodou neznáte a zaujal vás, navštivte jeho YouTube kanál a Instagramu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama