rise-of-the-tomb-raider-rozbor-hry-a-nastaveni-detailu
Gaming Článek Rise of the Tomb Raider – rozbor hry a nastavení detailů

Rise of the Tomb Raider – rozbor hry a nastavení detailů

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

17. 2. 2016 13:35

Jak si nejlépe poradit s nastavením nového dobrodružství Lary Croft?

Reklama

Rise of the Tomb Raider – rozbor hry a nastavení detailů

Po delší době na naše monitory opět přichází herní hrdinka Lara Croft ve hře Rise of the Tomb Raider. Za hrou stojí vývojářským tým Crystal Dynamics. Vydavatelem hry je opět Square Enix. Zajímavostí je, že hra využívá protipirátskou ochranu Denuvo, která se objevuje stále častěji. Zatím totiž úspěšně odolává pokusům o prolomení, takže Rise of the Tomb Raider si zahrají jen ti, kteří ji pořídili legálně. Hru pohání stejný engine jako předchozí díl: Foundation Engine.

Rise of the Tomb Raider překvapivě nevychází na všech herní platformách najednou. Nejprve vyšla verze pro Xbox ONE, která je mezi námi již od listopadu roku 2015. Že se verze pro PC objevila se zpožděním až nyní, není nic neobvyklého, ale majitelé PlayStation 4 si počkají ještě déle.

Rise of the Tomb Raider – rozbor hry a nastavení detailů

Požadavky hry

Minimální sestava — Operační systém: 64 bit: Windows 7 — Procesor: Intel Core i3-2100 — Operační paměť: 6 GB RAM — Pevný disk: 25 GB volného místa — Grafická karta: NVIDIA GTX 650 2GB nebo AMD HD7770 2GB

Doporučená sestava — Operační systém: 64 bit: Windows 10 — Procesor: Intel Core i7-3770K  — Operační paměť: 8 GB RAM — Pevný disk: 25 GB volného místa — Grafická karta:  NVIDIA GTX 980Ti 2560x1440 nebo NVIDIA GTX 970 1920x1080

Minimální požadavky hry nevypadají krvavě. Operační systém ve 64b verzi je dnes již nutnost. Méně než 6 GB operační paměti má v PC také málokdo. Požadavky na minimální CPU také nejsou vysoké. Jenom by mohli autoři uvést i ekvivalentní procesor AMD. Hra ale na CPU moc závislá není.

V doporučené sestavě se uvedených 8 GB RAM zdá velmi málo. Respektive v kombinaci s grafickou kartou, co má 4 GB nebo 3,5 GB VRAM, může nastat problém s jejím nedostatkem. Pod Windows 10 díky WDDM 2.0 není problém efektivně nahrazovat nedostatek VRAM pamětí RAM (za cenu postupného snižování výkonu, ale bez stutteringu), ale musíte mít dostatek RAM. Zbytek docela odpovídá tomu, jak si hru zahrát na plné detaily.

Kompletní rozbor s doporučeným nastavením hry najdete na pctuning.tyden.cz

Klikněte zde pro zobrazení

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama