Resident Evil: Village trpí výkyvy kvůli protipirátské ochraně
Gaming Článek Resident Evil: Village trpí výkyvy kvůli protipirátské ochraně

Resident Evil: Village trpí výkyvy kvůli protipirátské ochraně

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 7. 2021 10:01

Zjistil to web Digital Foundry.

Reklama

Protipirátské ochrany jsou dlouhodobým terčem kritiky. Nikoliv ze strany pirátů, tu by samozřejmě nikdo nebral v potaz - na DRM si ale stěžují i poctiví platící hráči, jelikož bylo už několikrát prokázáno, že programy jako Denuvo berou znatelnou část výkonu. A to se nakonec potvrzuje také u Resident Evil: Village.

Village se od vydání potýká s problémy s plynulostí i na výkonných sestavách, a to zejména v soubojích či při setkání s rojem hmyzu. Redaktor webu Digital Foundry se rozhodl otestovat verzi hry, u které cracker dokázal zcela odstranit DRM ochranu. Ta se skládala z jedné z aktuálních verzí populární technologie Denuvo i vlastní ochrany Capcomu.

DF tvrdí, že je cracknutá verze oproti originálu z hlediska křivky výkonu výrazně odlišná a nepotýká se s výkyvy. Web za to kritizuje Capcom, který nebyl schopen problémy vyřešit ani dva měsíce po vydání. V minulosti vydavatel pravidelně DRM ochranu her po několika měsících odstraňoval. U Devil May Cry V hráči hlásili zvýšení frameratu i o 20 FPS.

Capcom včera večer nakonec kontaktoval magazín Bloomberg, který o zprávě taktéž informoval, a přislíbil nápravu. Na záplatě prý vývojáři už pracují a brzy bychom se měli dočkat nejen dalších informací, ale také samotného vydání. Je ale otázkou, zdali na této nápravě nezačal tým pracovat až po vydání zprávy - tyto problémy trvají už od vydání hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama