Původní zakladatelé Ubisoftu prý uvažují o odkoupení studia
Gaming Článek Původní zakladatelé Ubisoftu prý uvažují o odkoupení studia

Původní zakladatelé Ubisoftu prý uvažují o odkoupení studia

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 5. 2022 14:48

Rodina Guillemotů si chce udržet vliv na vedení společnosti.

Reklama

Už několik týdnů se herním průmyslem nesou informace o tom, že Ubisoft plánuje přednést potencionálním investorům nabídku k odkupu studia. Jak se ale ukazuje, nejde o krok, který by šel od původních zakladatelů z rodiny Guillemot – o prodeji uvažují akcionáři i vedení společnosti, přičemž rodina Guillemotů, především ředitel Yves Guillemot, tomu chce zabránit.

Dle informací webu Dealreporter plánuje rodina Guillemotů, tedy původní zakladatelé, odkoupit Ubisoft zpět pro sebe. K tomu by měla pomoci investiční společnost, přičemž zatím není jasné, která by to měla být a jakým způsobem chce Guillemot vyřešit rozdělení vedení firmy. Předmětem investice by ale mělo být celé studio, nikoliv pouze část akcií.

V tuto chvíli drží celá rodina 16 % akcií, zcela nejvíce ze všech investičních stran, avšak stále velice málo na to, aby mohli sami firmu vést. V minulosti toto malé procentuální držení vedlo k pokusům o násilné převzetí společnosti ze strany investiční firmy Vivendi, která chtěla odkoupit množství akcií k většinovému držení studia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama