Prvním postupujícím ze skupiny C je mix to je jasný, LanPartyHotel čeká rozhodující duel
Esport Článek Prvním postupujícím ze skupiny C je mix to je jasný, LanPartyHotel čeká rozhodující duel

Prvním postupujícím ze skupiny C je mix to je jasný, LanPartyHotel čeká rozhodující duel

Aleš Pelc

Aleš Pelc

15. 12. 2022 11:30

V soutěži se stále drží i NPC Gang

Reklama

Po jednodenní odmlce se vrátila na náš stream skupinová fáze Grunex Challenge ve VALORANTu. Na programu byla utkání skupiny C, která začala mimo vysílání v úterý. Její nejzvučnější člen – celek Lan Party Hotelu, si na úvod zahrál s NPC Gangem. Mix Hem1xe a dalších známých hráčů tuzemské scény nedal organizaci z Luhačovic příliš zabrat a duel skončil rychle po dvou mapách. Stoneerkovému týmu se se dvěma nováčky v sestavě – MACHYm a Shimanskim, zadařilo a mapu Fracture ovládli výsledkem 13:6. Svou dominanci pokračoval LanPartyHotel i na Bindu, tentokrát dovolil soupeřům získat ještě o dvě kola méně a mohl se těšit na středeční souboj o první seed skupiny. V něm západočeská organizace čekala na vítěze střetnutí Not Afraid vs. to je jasný. I druhá Best-of-3 série začala na Fracture. Šlo o vyrovnanou partii, ale Not Afraid museli po celou dobu dotahovat svého soupeře, a to se jim v koncovce vymstilo. První mapa byla připsána na konto mixu to je jasný se skóre 13:10. Následující Icebox byl jasný nejen výsledkem, ale i průběhem skončil už za sedmnáct kol. 

 

LanPartyHotel vs. NPC Gang – 2:0 (13:6, 13:4)

Not Afraid vs. to je jasný – 0:2 (10:13, 4:13)

 

V boji o udržení se potkaly dva z mixů – NPC Gang a Not Afraid. Hem1xova zkušená parta nastupovala jako favorizovaná, ale potvrdit svou roli neměla jednoduché. Na znovu začínajícím Fracture se „Nebojácní“ pokoušeli držet tempo se svým oponenty, ale lepší týmový výkon zajistil NPC Gangu vedení v sérii se skóre 13:8. Na mapě Breeze vytasili Not Afraid silnější výkon a druhou provázel naprosto vyrovnaný stav. První polovina skončila 6:6 a podobným stylem se pokračovalo i nadále. Zdálo se, že při vedení 11:9 už papírově slabší celek dotáhne sérii do decideru, avšak NPC Gang čtyřkolovou vítěznou řadou zápas otočil a soupeře z turnaje vyřadil. 

O první seed skupiny C přišli bojovat LanPartyHotel a to je jasný. Nástup do zápasu se mnohem lépe vyvedl mixu a ten si přenášel do druhé poloviny Havenu vedení 9:3. Hráči v zeleném se svým sokům přiblížili díky vyhranému pistolovému kolu, více jak deset kol z toho ale nedokázali vytěžit a s Breezem si potřebovali poradit kvalitněji. To se vydařilo minimálně v úvodní fázi této mapy, kdy LanPartyHotel držel i čtyřbodové vedení. Kola se přelévala ze strany na stranu a dospělo se tak k prodloužení. V něm i přes celkových třiceti killech svítících u MACHYho jména Stoneerkův tým padl a bude ho čekat cesta přes pavouk poražených. Do čtvrtfinále postupuje sestava to je jasný, její následovník se zjistí z rozhodujícího duelu v pátek. 

 

NPC Gang vs. Not Afraid – 2:0 (13:9, 13:11)

LanPartyHotel vs. to je jasný – 0:2 (10:13, 12:14)

 

Dnešní podvečer se věnuje skupině D, kde se střetnou Big Impact s EZW1N, v druhém duelu Hazarders a knife talk. Přenos můžete tradičně sledovat na našem kanále grunexcom s komentářem spajKKa a Astatora.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama