Project CARS končí. EA se rozhodlo vývoj série do budoucna zrušit
Gaming Článek Project CARS končí. EA se rozhodlo vývoj série do budoucna zrušit

Project CARS končí. EA se rozhodlo vývoj série do budoucna zrušit

Radek Raudenský

Radek Raudenský

9. 11. 2022 17:15

Série nemá potenciál.

Reklama

Série Project CARS po více než roce od dokončení akvizice Codemasters ze strany EA oficiálně končí. Vedení Electronic Arts se dle vyjádření mluvčího pro magazín GamesIndustry, po zvážení atraktivity série pro budoucí vývoj, rozhodlo do vývoje dále neinvestovat a tvorbu kompletně ukončit.,

Dnes jsme interně oznámili aktualizaci našeho závodního portfolia. Po evaluaci dalšího titulu ze série Project CARS a potenciálu na dlouhodobý růst jsme se rozhodli zastavit vývoj série i investice do této franšízy. Tato rozhodnutí jsou velice těžká, ale dovolte nám dát prioritu do oblastí, kde věříme, že máme největší příležitost vytvořit zážitky, které se budou našim fanouškům líbit. Zaměřujeme se na silné stránky našeho závodního portfolia, částečně licencované značky i open-world hry, dále na rozšíření našich franšíz o více sociální prvky a dlouhodobé live-service možnosti, kde se mohou zapojit globální komunity. S měnícími se požadavky našich hráčů jsme zjistili, že hry se musí vyvíjet a stát se více než zábavou – musí také poskytnout zážitek pro fanoušky, kteří se chtějí dívat, tvořit a spojit se s kamarády. 

Pracujeme se všemi, kteří jsou tímto rozhodnutím zasaženi, a přesuneme je do vhodnějších rolí napříč divizí EA Sports i naším závodním portfoliem, stejně tak i do dalších částí EA, kamkoliv to půjde. Naší prioritou skrze tento přechod je poskytnout všem našim zaměstnancům maximální podporu.

Značce se s vydáním Project CARS 3 moc nedařilo. Tvůrci se rozhodli zaujmout také arkádovější hráče, kteří nemalí v oblibě tvrdé simulátory, bohužel ale tento díl nedopadl nikterak pozitivně a odsoudili jej jak kritici, tak hráči. I to nejspíše stojí za konečným rozhodnutím EA:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama