Poprvé po 28 letech! Super Mario 64 poražen se speciální výzvou
i Zdroj: Nintendo
Gaming Super Mario Článek Poprvé po 28 letech! Super Mario 64 poražen se speciální výzvou

Poprvé po 28 letech! Super Mario 64 poražen se speciální výzvou

Petr Kratochvíl

Petr Kratochvíl

25. 6. 2024 09:40
Platformy Nintendo Nintendo 64

Trvalo to 86 hodin, A Button Challenge v Super Mario 64 ale nakonec byla pokořena. Hráč dokončil legendární hru bez jediného výskoku, což se nikomu před ním nepovedlo.

Reklama

Dlouhé roky se to zdálo jako něco nemožného. Výzva, kterou jednoduše nejde splnit. Dohrát Super Mario 64 bez jediného výskoku se snažila spousta hráčů. Nikdo ale neuspěl. 

Od začátku tisíciletí byla populární “A Button Challenge” prokletá. Ti nejlepší se dostali na několik málo výskoků, na nulu ale nikdy nedosáhli. Ani nespočet hodin tréninku a studia nestačil.

Super Mario 64
i Zdroj: Nintendo
Super Mario 64

Až v roce 2024, tedy dlouhých 28 let po vydání Super Mario 64, se našel člověk, který se výzvy zhostil. Podařilo se to Marblerovi, jednomu ze speedrunnujících Twitch streamerů. V roce 2023 pokořil Super Mario 64 se dvěma výskoky, na pokoření zmiňované výzvy si ale příliš nevěřil. Viděl prostor pro vyškrtnutí jednoho skoku, pro to další ale byl podle něj třeba perfektní pohyb.

Jen o několik měsíců později se nakonec zapsal do historie.

Trvalo to 86 hodin. Bez jediného výskoku se pouť virtuálním světem protáhne. Marbler musel znát nespočet různých chyb a kliček, kterých musel ve svém pokusu o zdolání “A Button Challenge” využít. A samozřejmě být i extrémně zručný, neudělat jedinou větší chybu, jež by všechno snažení vynulovala.

Všechno se sešlo a klaplo to. Během čtyř dní se Marblerovi povedlo přepsat historii gamingu. “Hotovo. Pánové, podařilo se,” oddechl si.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama