Po nekonečném podzimu mají Liquid znovu kompletní sestavu s významnými tvářemi
i Zdroj: YEKINDAR na IEM Katowice 2023 || Credits: Adela Sznajder, ESL FACEIT Group
Esport Counter Strike 2 Článek Po nekonečném podzimu mají Liquid znovu kompletní sestavu s významnými tvářemi

Po nekonečném podzimu mají Liquid znovu kompletní sestavu s významnými tvářemi

Pavla Doušová

Pavla Doušová

7. 12. 2023 20:06

Po více než měsíci a půl se konečně uzavřely spekulace o tom, kdo bude tvořit sestavu americké organizace Team Liquid. Finální, oficiální sestava možná předčí mnoho očekávání, které se na Liquid v poslední době kladly.

Reklama

Jedna etapa končí a nová etapa pro nejen Liquid začíná. Celý tento zmatek a spekulace začaly v říjnu, kdy byl Casper “CadiaN” Møller vyřazen z hlavní sestavy jeho dlouholetého týmu Heroic. To byl impulz, který rozpohyboval většinu světové scény CS2 a postihlo to mnoho známých, i méně známých jmen. 

Zanedlouho od ohlášení CadiaNova odchodu z Heroic se začaly šířit fámy, že o něj mají zájem Liquid a že změny v americké organizaci budou velké a ambiciózní. A to také byly. Z původní sestavy zbyl pouze Mareks „YEKINDAR“ Gaļinskis a Keith “NAF” Markovic, jeden z nejstálejších hráčů za Liquid. 

Jak již bylo zmíněno, nebe bylo limitem ambicí americké organizace, která se následně snažila pro svou sestavu najít a získat pouze ta nejlepší jména. 

Mezi ta patří i nejčerstvější přírůstek do sestavy, Russel “Twistzz” Van Dulken, který se po třech letech vrací ke svým kořenům v Liquid. Poslední skoro tři roky tato kanadská hvězda hrála za FaZe, se kterými Twistzz získal spoustu titulů a trofejí a tento tým je momentálně na 1. místě HLTV.org žebříčku. 

Ten, okolo kterého se ale vše točilo, byl Casper “CadiaN” Møller. Dánský kapitán a AWPer, který byl odsunut ze své pozice. V posledních dnech Liquid oznámil i jeho příchod a podepsanou smlouvu. Na jak dlouho sice není veřejně známo. 

Pro Liquid tak možná svítá na zářnou budoucnost, protože kromě CadiaNa a Twistzze, legendy v oboru, do sestavy také nově přichází dva Brazilci - Felipe “skullz” Medeiros a Wilton “zews” Prado, který zaujímá post trenéra.

Naděje a očekávání jsou pro mužstvo, které je složeno z elitních hráčů a legend, velmi vysoké, ale to asi managementu bylo jasné od začátku. My jakožto diváci můžeme pouze sledovat a sami vyhodnotit, co si o tomto týmu myslíme, ale je dobrá šance, že se jim povede dosáhnout na onu nastavenou vysokou laťku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama