PlayStation VR2 bude v srpnu dostupné i na PC
i Zdroj: Sony/Playstation
Gaming Článek PlayStation VR2 bude v srpnu dostupné i na PC

PlayStation VR2 bude v srpnu dostupné i na PC

Václav Brixí

Václav Brixí

6. 6. 2024 14:30

Sony právě oficiálně potvrdilo datum vydání PC adaptéru pro jejich VR headset. Vlastníci PS VR2 tak budou moci od 7. srpna vyzkoušet tisíce titulů dostupných pouze na PC.

Reklama

Na počátku minulého roku jsme se dočkali nové verze headsetu pro virtuální realitu ze stáje Sony. Nedlouho poté se na konzoli PS5 vynořila i řada titulů, která se toto odvětví gamingu snažila posunout zas o kousek dál. Prim v oblasti virtuální reality ale stále hraje PC, jelikož nabízí nepřeberné množství dechberoucích titulů, které těží z technologií VR maximum. Do nynějška mohli vlastníci PS VR2 nabídku pro PC jenom tiše závidět. 7. srpna se však všechno změní. A postačí jim k tomu pouhý PC adaptér.

PS VR2 PC Adaptér
i Zdroj: Sony
PS VR2 PC Adaptér

Tento adaptér by měl být dostupný u vybraných prodejců či přímo u oficiální distribuce Sony, a to za cenu 59,99€. Dále bude potřeba už jen běžně prodávaný DisplayPort kabel. S touto výbavou budete potřebovat už jen účet na Steamu a PC, které splňuje následující minimální požadavky:

  • Operační systém: Windows 10 64-bit / Windows 11 64-bit 
  • Procesor: Intel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100
  • RAM: 8 GB a víc
  • GPU:  -NVIDIA GeForce GTX 1650 nebo novější
               -NVIDIA série RTX
               -AMD Radeon RX 5500XT/ AMD Radeon RX 6500XT nebo novější
  • DisplayPort: DisplayPort 1.4
  • Přímé připojení USB
  • Bluetooth: 4.0 nebo novější

Uživatelé PS VR2 si možná povšimnou dílčích rozdílů při hraní na PC. Jelikož headset od Sony byl vyvíjen výhradně pro jejich konzoli, nebudou při hraní na počítači dostupné některé funkce jako například HDR, zpětná vazba z headsetu, sledování očí, adaptivní triggery či haptická odezva. Ostatní technické vymoženosti samozřejmě budou k dispozici, pokud je bude i hraný titul podporovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama