Paralives – simulátor života se spoustou možností
Gaming Článek Paralives – simulátor života se spoustou možností

Paralives – simulátor života se spoustou možností

Terka

Terka

19. 7. 2020 14:27

Očekávaná novinka. Datum vydání ale stále nevíme.

Reklama

Nový indie simulátor života očekávaný fanoušky The Sims. Podobných simulátorů obecně moc nenajdeme, i když například série The Sims je jednou z nejhranějších her vůbec. Nyní, pokud vše dobře dopadne, se však můžeme těšit na nový simulátor života Paralives, který bude dostupný na Steamu – už je dokonce možnost si zde hru přidat do wishlistu. Bude se jednat o singleplayer hratelný na platformách Microsoft Windows a Mac OS.

Paralives – simulátor života se spoustou možností

Projekt můžeme podpořit na Patreonu

Hru se rozhodl vytvořit softwarový inženýr, herní designér, a především fanoušek The Sims Alex Massé. Díky tomu, že svého nastávajícího konkurenta (The Sims) zná, má možnost poučit se z jeho chyb – a to je hlavně pro nás, hráče, výborná zpráva. Alexova indie firma Paralives Studio se čistě zaměřuje na simulátor Paralives. Zatím čítá pouze 4 zaměstnance (a i tak už odvedli spoustu práce). Celý projekt můžete podpořit na PATREONU – získáte tím i několik výhod (například své jméno na seznamu tvůrců). 

Otevřený svět

Můžeme se těšit na stavění domů, vytváření postav, a především na otevřený svět, který by neměl být tvořený jen plochými pozemky – měl by obsahovat i kopce. Vývojář slibuje, že budeme moct objevovat město, účastnit se zajímavých eventů, potkávat jiné postavy, vyvíjet naše „paralidičky“ a našim úkolem bude snažit se zajistit jim co nejšťastnější život. V otevřeném světě bychom měli nalézt obchody, parky a místa nabízející zaměstnání. 

Mazlíčci a počasí již v základu

Další lákavou věcí je to, že již základní hra by měla obsahovat psy, kočky, koně, počasí a roční období. Objevovat by se zde měla i auta, lodě, a dokonce jsme mohli v jednom z oficiálních videí spatřit kolo. V The Sims je nutné k základní hře dokoupit dodatky, abychom si mohli podobných benefitů užívat – ale i to má asi své kouzlo... (Ano, otázkou také je, kolik budou Paralives stát – předpokládám ale, že nás to vyjde levněji než dokupování dodatků do TS4.) 

Paralives – simulátor života se spoustou možností

Stavba

Stavění by mělo být jednoduché, ale na druhou stranu slibuje uspokojení i náročnějších hráčů – hra má obsahovat spoustu nástrojů, které jistě zkušení stavitelé ocení. Nebudeme zde limitováni mřížkou, takže bychom měli moct stavět stěny jak pravoúhlé, tak například zaoblené. Také předměty budeme moct umísťovat kam budeme chtít. A dále, co se předmětů týká, nalezneme zde barevnou paletku (tu můžeme znát z TS3) – bude tedy možné zvolit libovolnou barvu předmětu. A dokonce, budeme moct měnit jejich velikost – libovolně roztahovat, či zmenšovat. Například z klasické postele je v této hře možné pár tahy vytvořit palandu. To je skvělé! Na druhou stranu, dost lidí to nutí přemýšlet nad tím, jak budou vypadat následné interakce s takto upravenými předměty… Simulátor by měl také obsahovat měřítko, díky němuž bychom si mohli postavit náš reálný domov. 

Paralives – simulátor života se spoustou možností

Těšit se můžeme na trámy a střešní okna. Vidět byl i bazén, který není zapuštěný do země.  Pozemky by neměly být omezené jen na čtvercový či obdélníkový tvar – zase, bude záležet čistě na nás. 

Parafolks

Obyvatelé v Paralives ponesou jméno Parafolks (jistý ekvivalent „Simíků“). Toto si odhlasovali podporovatelé na Patreonu. Prvním představeným „paračlovíčkem“ se stala Maggie; tento rok v květnu. Díky videu s ní jsme si mohli všimnout, že u postav bude možné volit i výšku a mimo Every Day, Casual a Sports outfity budeme moci tvořit i další vlastní. Užijeme si i upravování doplňků či vybírání barvy vlasů od kořínků až po konečky. 

Spousta detailů

Detaily, to je to, co nám často v The Sims chybí. Zde se na ně vývojáři zaměřují. Můžeme se těšit na vykreslené stíny, které se pohybují dle denní doby, na závěsy (a vlasy), kterými může hýbat vítr a na restaurace, které budou mít otevírací dobu. Spatříme blesky, ohořelé svíčky a budeme moct upravovat nápisy na náhrobcích. Radost nám udělají i eventy, jako například Halloween či Vánoce. Měnou by zde měly být dolary (nejspíše odpovídající kurzu, a ne vymyšlená měna na způsob Simoleonů). Grafika je sice jednodušší a spíše kresleného (cartoon) stylu, ale vypadá opravdu dobře. 

Paralives – simulátor života se spoustou možností

Konkurence The Sims série

Pokud vše půjde tak, jak má, Paralives se jistě stane silnou konkurencí The Sims. Datum vydání bohužel stále neznáme (a celkový výrobní proces je spíše v začátcích), ale už nyní se spousta hráčů Simíku na Paralives těší. A uvidíme, třeba i EA trocha konkurence prospěje – zatím mají tento žánr dá se říci pro sebe, takže je nic do přílišné snahy (zatím) netlačí. Třeba se dočkáme nějakých změn k lepšímu i u Simíků.  

Discord

Vývojáři vytvořili server na Discordu, na který se můžete také připojit a být součástí komunity, která pomáhá s tvorbou Paralives. Také můžete sledovat jejich Twitter a YouTube kanál, na kterém od července 2019 přibývají stále nové ukázky ze hry.  Jedinou smutnou zprávou je to, že s češtinou se ve hře zatím nepočítá (ale pevně věřím, že to se časem změní). Plánují se překlady do francouzštiny, němčiny, polštiny, čínštiny a několika dalších jazyků.

Paralives – simulátor života se spoustou možností

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama