No HooXi? No problem! Stewieho návrat na server ale nebyl bez potíží
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS 2 Článek No HooXi? No problem! Stewieho návrat na server ale nebyl bez potíží

No HooXi? No problem! Stewieho návrat na server ale nebyl bez potíží

Michael Douša

Michael Douša

27. 5. 2024 20:35

G2 si na IEM Dallas přihráli první vítězství, nebylo to ale ani náhodou zadarmo. Proti vyzyvatelům hrajícím za Falcons měli chvílemi namále, Ilja "m0NESY" Osipov však nezklamal.

Reklama

Jake “Stewie2K” Yip se podíval na zápas špičkového Counter-Striku po opravdu dlouhé době, a tak se není čemu divit, že nebyl úplně v nejlepší formě. Je sice pravda, že před nedávnem odehrál pár druholigových zápasů za brazilské Legacy, to ale nejde s šampionátem IEM Dallas srovnávat.

Když nyní zaskakuje za Rasmus “HooXi” Nielsena, který je na svatbě jeho sestry, vypadá to, jako když se jeho role ujal poměrně věrně. Většinu zápasu strávil na chvostu tabulky, odkud se vyhrabal jen díky hrdinským dvěma killům v posledním kole. 

Stewie2K | Photo credits: Igor Bezborodov, PGL
i Zdroj: Photo credits: Igor Bezborodov, PGL
Stewie2K | Photo credits: Igor Bezborodov, PGL

I proto si ze zápasu proti papírově horším Falcons odnáší nepěknou statistiku - nejvíce smrtí na serveru. Neumřel totiž jen ve dvou kolech, což se skore 13:10 ve prospěch G2 znamená 21 killů, tedy o 3 víc než Nemanja “huNter” Kovač a o 4 víc než nejčastěji umírající hráč Falcons, Peter “dupreeh” Rasmussen.

G2 se ale  mohli spolehnout na svého ruského AWPera, m0NESYho. Ten i bez HooXiho ukázal vynikající výkon - jako jediný z G2 si udržel pozitivní rating, a to rovnou 1,79. Navíc nebudeme přehánět, když řekneme, že m0NESY doslova tahal svůj tým hrobníkovi z lopaty. Třeba tím, že vyhrál i “nevyhratelný” clutch s jediným nábojem v AK-47:

Tohle vítězství však posouvá G2 ve skupině o kus dál, kde v Bo3 vyzvou vítěze zápasu Vitality proti Monte. Stačí jim tak už jen jedna výhra a jsou v play-off, za což tohle vydřené vítězství jednoznačně stojí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama