Někdejší kapitán FURIA si našel nový domov, zůstává v Brazílii
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport Counter Strike 2 Článek Někdejší kapitán FURIA si našel nový domov, zůstává v Brazílii

Někdejší kapitán FURIA si našel nový domov, zůstává v Brazílii

Michael Douša

Michael Douša

10. 5. 2024 10:25

Andrei "arT" Piovezan schytal za svá léta jako kapitán FURIA mnoho kritiky. Ačkoliv jeho ikonické pushe přes všemožné smoky s AWP v ruce se zapsaly do paměti nejednoho fanouška, na management neudělal takový dojem.

Reklama

I přesto zůstal v barvách FURIA dlouhých 6 let, za nichž dovedl svou brazilskou skvadru k několika trofejím, žádnou z nich však historicky významnou. Tři trofeje si pomyslně přivezl z online turnajů v dobách covidu a jednu získal těsně před začátkem pandemie na druholigovém turnaji Elisa Masters Espoo ve Finsku.

Naposledy jsme ho mohli vidět v barvách FURIA na IEM Chengdu, odkud vypadli obdobně nešťastně jako z IEM Katowice Play-In a z Elimination Stage na Majoru v dánské Kodani. ArT si svůj vyhazov ovšem nebral nijak významně špatně. Sám v rozhovoru posléze prohlásil, že se po svém konci ve FURIA cítí opravdu šťastně. 

Osmadvacetiletý veterán se nově zařadí do pětice reprezentující brazilskou organizaci Fluxo. Ti v loňském roce překvapili na BLAST Majoru v Paříži, kde se ukázali v Challengers Stage, od té doby jsme ale výraznější výsledky od brazilské sestavy neviděli. 

Znamená příchod zkušeného kapitána do týmu začátek nové éry Fluxo? Na to si budeme muset počkat. Fluxo zatím bojují na jihoamerické ESL Challenger League Season 47, v nejbližší době se pak utkají o kvalifikaci na Thunderpick World Championship v jihoamerickém kvalifikačním turnaji, tak můžeme arTův přínos bedlivě sledovat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama