G2 jsou z kola ven, EPL pro ně končí ve čtvrtfinále
i Zdroj: Copyright: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek G2 jsou z kola ven, EPL pro ně končí ve čtvrtfinále

G2 jsou z kola ven, EPL pro ně končí ve čtvrtfinále

Pavla Doušová

Pavla Doušová

10. 5. 2024 09:49

Celé ESL Pro League Season 19 bylo pro G2 i jejich fanoušky horská dráha. Ta trvala dost dlouho, přes celou skupinu B až po dvě kola play-off. Svého konce tato cesta dosáhla ve čtvrtfinále proti MOUZ, na třetí mapě byli Myšáci lepší.

Reklama

G2 a MOUZ, dvě německé organizace, které se spolu na ESL Pro League setkali až ve čtvrtfinále kvůli rozdílným skupinám. Předtím se proti sobě ale postavili pouhý měsíc zpět na IEM Chengdu, kde, stejně jako zde, vyhráli MOUZ 2-1 po dlouhém boji.

Tentokrát se začalo na výběru G2, kteří si, znovu velmi tradičně, vybrali Inferno. Inferno G2 vybrali snad v každém utkání, které na tomto eventu hráli a většinou se jim to vyplácí, stejně jako teď. Za celou mapu se MOUZ dostali pouze ke třem vyhraným kolům, z toho všechny v první polovině. V druhé dominovali čistě G2.

Vertigo pro G2 již úspěšné nebylo. V prvním poločase se G2 podařilo ulovit ubohé dva body, zatímco MOUZ zvládli dvě pětikolové výherní série. Druhá půlka byla pro G2 úspěšnější, ale MOUZ chybělo do výhry mapy velmi málo a stihli vyhrát tři kola dříve, než G2 11.

Nuke byl rozhodující a i přesto, že G2 na něm měli v minulém roce svou nejdelší výherní sérii vůbec, po přechodu na CS2 jim již neprospívá. MOUZ znovu dominovali, mnohem více než na Vertigu. Z první půlky si MOUZ odnesli devět bodů a G2 v druhém poločase neudělali moc pro to, aby je zastavili, G2 se povedlo vyhrát jen jedno kolo na straně teroristů.

Nejlepším hráčem utkání byl Dorian “xertioN” Berman z MOUZ, kterému se podařilo vystřílet 48 zabití a 98,8 bodů poškození za kolo.

Pro G2 zde skončila jejich cesta za první možnou trofejí z ESL Pro League. Naopak MOUZ se ženou za druhou. Podaří se jim ji získat, nebo budou poraženi?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama