Návrat Deponie. Z klikací adventury se stal survival
Gaming Článek Návrat Deponie. Z klikací adventury se stal survival

Návrat Deponie. Z klikací adventury se stal survival

Josef Ventrča

Josef Ventrča

11. 6. 2023 07:37

Série slavná point and click adventurami změnila své zaměření. Surviving Deponia ukázal trailer.

Reklama

Novinka Surviving Deponia bude příběhovou hrou o přežití, a má se odehrávat po událostech čtvrtého dílu, Deponia Doomsday z roku 2016. Tvůrci z Daedalic Entertainment se tak zcela odklonili od žánru point and click adventur, kterými se značka proslavila, a nyní vsadili na mnohem akčnější a napínavější mechaniky. 

V představeném úvodním traileru na akci Future Games Show diváci mohli vidět i nastínění příběhu, ve kterém vznášející se utopický svět Elysium padá na odpadkovou planetu Deponia, což změní uspořádání společnosti a taky způsobí nedostatek vody.

Úkolem hráčů bude samozřejmě přežít, ale k tomu musí vyřešit potíže plynoucí z malého množství vody. Přitom budou shromažďovat různé suroviny pro tvorbu vlastního domova, který má představovat bezpečné útočiště před příšerami a padouchy pohybujícími se všude po světě. Během přežívání by hrdina měl potkat i postavy známé z předchozích dílů série. Tvůrci slibují, že hráči se dočkají kanonického uzavření osudu Elysie i Deponie.

Surviving Deponia vyjde na PlayStation 5, Xbox Series a PC. Ještě letos by se měl na počítačích spustit předběžný přístup.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama