NaVi i Astralis jsou ze hry! Ze západu zbývá Liquid
Esport CS:GO Článek NaVi i Astralis jsou ze hry! Ze západu zbývá Liquid

NaVi i Astralis jsou ze hry! Ze západu zbývá Liquid

Michael Douša

Michael Douša

28. 2. 2021 00:36

Čeká nás tak velmi překvapivé semifinále

Reklama
Dvěma euroasijským sestavám se podařilo překvapit legendy a jak Gambit, tak Virtus.pro pokračují do semifinále IEM Katowice.

Málokdo čekal, že se Astralis nebo Natus Vincere nedostanou do semifinále virtuálních Katowic. Perfektní výkon na straně Dimitrije "sh1ro" Sokolova proti NaVi a podobně skvělá hra Marekse "YEKINDAR" Galinskise proti Astralis zařídily, že ze čtyř týmů v semifinále se ve třech mluví rusky. Jediným týmem, kde je hlavním jazykem angličtina, tak je americká soupiska týmu Liquid - ta zítra vyzve Virtus.pro.

15:00 - Spirit vs. Gambit

Jako první na řadu přijde téměř čistě ruské (s výjimkou Viktora "sdy" Orudzheva na straně Spirit a Abaje "Hobbit" Chasenova na straně Gambit) semifinále. Čeká nás opravdu zajímavá podívaná. Dočkáme se opět po čtyřech letech scénáře, kdy téměř no name tým Gambit nakráčí do finále a vyhraje celý turnaj, nebo nás čeká obdobný scénář, jen s týmem Spirit na prvním místě? Oba týmy mají v současnosti špičkovou formu a jejich výsledky na turnaji to pouze potvrzují. Zatímco Spirit mají v Katowicích pouze dvě prohrané mapy (jednu proti G2, jednu proti Astralis), Gambit od 0-2 prohry v úvodním zápase proti Evil Geniuses už prohráli pouze jedinou mapu, a to v zápase proti Heroic. Spirit se s Gambit už utkali před měsícem jednou, a to na DreamHack Open January. Tam se vítězství ujali Gambit, ale šlo o velmi vyrovnaný zápas až do poslední chvíle - 2-1 (6-16; 19-15; 16-12). Podaří se Spirit tentokrát naklonit osud na svojí stranu?

NaVi i Astralis jsou ze hry! Ze západu zbývá Liquid

18:30 - Virtus.pro vs. Liquid

Liquid si výhrou nad tehdejším nejlepším týmem světa, Natus Vincere, vyhráli teplé místečko v semifinále, kde jen opatrně vyčkávali vítěze souboje Astralis vs. Virtus.pro. Nejspíše jsou sami překvapeni, že jim osud přihrál právě druhý jmenovaný tým jako oponenty. Ačkoliv bookmakeři předem přisuzují vítězství Virtus.pro, Liquid nesmíme podcenit. Ačkoliv v kvalifikaci na turnaj nepodali právě nejzářivější výkon (i když se stále jednalo o dvě výhry, které pro kvalifikaci stačily), v hlavním turnaji si poradili s kýmkoliv, kdo jim přišel do cesty, ať už se jednalo o tým FaZe, Vitality, nebo zmiňované Natus Vincere. Virtus.pro se s NaVi utkali hned na začátku a odnesli si odtamtud bolestivou prohru 0-2, poté ale následovala série vítězství, kde první prohraná mapa přišla až ve čtvrtfinále proti Astralis. Forma obou týmů je dle hodnocení HLTV značně vyrovnaná a nebude velkým překvapením, pokud se podíváme až do třetí mapy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama