Naše nová hra změní vnímání gamingu, říká autor Last of Us
i Zdroj: Naughty Dog
Gaming Článek Naše nová hra změní vnímání gamingu, říká autor Last of Us

Naše nová hra změní vnímání gamingu, říká autor Last of Us

Václav Brixí

Václav Brixí

24. 5. 2024 10:30

Kreativní ředitel The Last of Us, Neil Druckmann, v rámci výroční akce Sony promluvil o jejich chystaném titulu. Prý má na to, aby změnil mainstreamové vnímání gamingu.

Reklama

Společnost Sony v uplynulých dnech uspořádala výroční událost nazvanou Creative Entertainment Vision, která se tematicky zaměřovala na představu o vývoji videoherního průmyslu v rámci nadcházejících deseti let. Součástí akce byl mimo jiné i rozhovor s kreativním ředitelem studia Naughty Dog, Neilem Druckmannem. 

Podívejte se na hry, které rozšíří nabídku PS Plus v květnu
i Zdroj: Rockstar Games

Podívejte se na hry, které rozšíří nabídku PS Plus v květnu

Nabídka předplatného PS Plus Extra se 21. května rozšíří o řadu prvotřídních titulů v čele s Red Dead Redemption 2.…

20. 5. 2024 16:28

Ten se v rámci odpovědí na několik krátkých otázek rozpovídal o jeho představě budoucnosti a zmínil doposud neoznámený titul, na kterém jeho studio pracuje. Ačkoliv se nejednalo o žádné konkrétní informace, můžeme z Druckmannových slov soudit, že jsou si připravovanou hrou opravdu jistí.

“Na rozdíl od doby, kdy jsem vyrůstal já, se v dnešní době zvyšuje obliba her napříč všemi věkovými skupinami. Tento pokrok podtrhuje i náš přesun na televizní obrazovky se seriálem The Last of Us, od kterého jsem si sliboval, že překoná propast mezi hráči a nehráči. […] Jsem zvědavý, jaký bude mít naše nová hra ohlas, zejména po úspěchu The Last of Us, protože by mohla úplně změnit mainstreamové vnímání her.”

Studio Naughty Dog nový titul oficiálně ještě neoznámilo. Náznaky a narážky na toto téma se však objevují stále častěji a je tak možné, že se oznámení dočkáme dříve, než bychom čekali. Po vydání The Last of Us 2 se ostatně sám Druckmann k tomuto tématu vyjádřil. Tehdy tvrdil, že oznamování her příliš brzy vede k tlaku od fanoušků a médií, a tudíž i k nadmíře stresu. Pokud se tedy v dohledné době dočkáme jakýchkoliv detailních informací, bude se jednat o projekt v pokročilé, ne-li finální, fázi vývoje.

Druckmann rovněž v rozhovoru vychválil svého chlebodárce, společnost Sony. Obdivuje především to, jak je vedení ochotné nechat Naughty Dog pracovat na nových projektech, namísto vytěžování již zaběhlých sérií. Obratem poukazuje i na skutečnost, že takové rozhodnutí chce i notnou dávku odvahy: “Musíte riskovat, abyste našli nové nápady, které zaujmou publikum. I přestože tehdy hra Uncharted slavila úspěch, bylo pro naše studio důležité znovu inovovat novou sérii, jakou bylo například The Last of Us.” říká Druckmann.

Většina společností dle něho sází na jistotu a snaží se plně využívat výdělečné franšízy. Sony Interactive Entertainment má podle Druckmanna jinou firemní kulturu a filozofii, snaží se podporovat tvůrce a hnát se za novými nápady. Nutno podotknout, že v kontrastu s aktuálním děním v konkurenčním Xboxu tato slova z úst jednoho z nejvlivnějších herních tvůrců současnosti získávají mnohem větší váhu a nepochybně staví i samotný PlayStation do lepšího světla.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama