MOUZ za sebou mají letošní první výhru, co je dle xertioNa čeká dál?
i Zdroj: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek MOUZ za sebou mají letošní první výhru, co je dle xertioNa čeká dál?

MOUZ za sebou mají letošní první výhru, co je dle xertioNa čeká dál?

Pavla Doušová

Pavla Doušová

13. 5. 2024 18:42

Dorian "xertioN" Berman se společně s MOUZ stal již dvojnásobným šampionem ESL Pro League a ambice týmu nejsou nízké. Budou takto úspěšní i po zbytek roku?

Reklama

I přesto, že Dorian “xertioN” Berman nedostal cenu za MVP 19. sezóny ESL Pro League, tento event byl pro něj velkým úspěchem. Po své výhře podal rozhovor hltv.org, kde rozebral své ambice, cíle a momentální pocity.

Jedním z prvních témat tohoto rozhovoru byla izraelská scéna. XertioN se ve finále EPL tentokrát setkal rovnou se dvěma Izraelci, konkrétně s Shaharem “flameZ” Shushanem a Lotanem “Spinx” Giladim. Jeho osobní názor na domáckou scénu je velice pozitivní, tvrdí, že i přesto, že není známo úplně mnoho z jejich hráčů, jsou tam velké talenty.

Jako další přišlo na řadu samo finále na posledním eventu. Otázkou bylo, zda měli MOUZ přímo taktiku proti Mathieu “ZywOo” Herbautovi. Napříč předpokladům tomu tak nebylo, MOUZ se na ZywOoa nesoustředili a snažili se jít proti Vitality jako takovým.

Zajímavou částí rozhovoru byla jednou z posledních, kde xertioN mluvil o úspěších a posledních pár eventech, stejně tak jako o těch nadcházejících. Za posledních pár měsíců se MOUZ dostali do finále na IEM Chengdu a do semifinále na IEM Katowice. Osobně si xertioN myslí, že výhra zde na Maltě dost možná pomohla překonat ta neúplná vítězství. Také vyjadřuje svou důvěru v tým a míní, že jsou silným týmem napříč všemi mapami s velkými nadějemi na další trofej této sezóny.

Všeobecně z xertioNa napříč rozhovorem čišel optimismus a důvěra jak v sebe sama, tak i v MOUZ. A my pouze můžeme čekat, co nám na dalších eventech přinesou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama