Mikrotransakce v Diablo 4 už vydělaly Blizzardu přes 150 milionů dolarů
i Zdroj: Blizzard Entertainment
Gaming Diablo IV Článek Mikrotransakce v Diablo 4 už vydělaly Blizzardu přes 150 milionů dolarů

Mikrotransakce v Diablo 4 už vydělaly Blizzardu přes 150 milionů dolarů

Matouš Sychra

Matouš Sychra

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hráči Diabla 4 už utratili na mikrotransakcích přes 150 milionů dolarů. To tvoří zhruba 15 % celkového zisku. S vydáním nové expanze Vessel of Hatred se očekává další nárůst zisku.

Reklama

Diablo 4 už je na trhu nějakou chvíli. Blizzard si dává záležet na tom, aby do hry přibýval pravidelně nový obsah a snaží se i hru vylepšit. Už při vydání se ovšem mísily názory ohledně mikrotransakcí a obsahu zpoplatněných balíčků. Pojilo se s tím několik situací jako například předražené sety nebo dokonce nastavená cena tak, aby hráč byl nucen nakoupit více herní měny. 

Nicméně nyní se dozvídáme, kolik Diablo 4 za svou dobu na trhu zvládlo vydělat a kolik procent z toho je díky mikrotransakcím. Vedoucí produktový manažer, Harrison Froeschke to prozradil na svém LinkedIn profilu. Diablo 4 vydělalo přes 1 miliardu dolarů, kdy 15 % z toho bylo čistě z mikrotransakcí. To nás dostává na 150 milionů dolarů utracených za kosmetické předměty. 

Diablo 4 přitom v blízké době čeká navíc vydání první expanze Vessel of Hatred, která přinese nejen nový obsah, ale i hratelnou třídu. Tato expanze dorazí na všechny dostupné platformy 8. října a dá se očekávat, že zisky opět porostou. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama