Lenovo představilo dvojici notebooků s AI a Copilot+
Hardware Článek Lenovo představilo dvojici notebooků s AI a Copilot+

Lenovo představilo dvojici notebooků s AI a Copilot+

Externí redakce

Externí redakce

26. 6. 2024 11:36

Společnost Lenovo na tiskové konferenci v Praze uvedla dvě nová zařízení s umělou inteligencí a Copilot+. Dostupné budou na českém trhu od července 2024.

Reklama

Mezi celou řadou nových produktů připadla pozornost také na Lenovo Yoga Slim 7x a Lenovo ThinkPad T14s Gen 6. Tyto dva notebooky jsou první, které jsou optimalizované pro umělou inteligenci s aplikací Copilot+ a běží na procesoru Qualcomm Snapdragon X Elite.

Procesor, který tyto dva nové laptopy pohání, je postaven na 12jádrové architektuře Qualcomm Oryon, grafice Qualcomm Adreno a dedikované NPU jednotce Qualcomm Hexagon. Nejedná se o křemíky s x86 architekturou, nýbrž o ARM procesory. Pro běh klasických aplikací se používá překladová vrstva Prism. Tato kombinace ve spojení s plnou optimalizací přináší dosud nejrychlejší AI NPU zpracování v podobě úctyhodných 45  TOPS. Copilot+ od Microsoft zase přináší uživatelům využívat výhody velkého jazykového modelu (LLM) kdykoliv a kdekoliv - a to i offline. 

Lenovo Yoga Slim 7x je velmi kompaktní a elegantní zařízení s váhou okolo 1,28 kg, které přináší obrovský potenciál umělé inteligence, jež uvítají především tvůrci digitálního obsahu. Celý obsah je uživateli servírován na 14,5palcovém dotykovém displeji PureSight OLED s poměrem 16:10, rozlišením 3K a obnovovací frekvencí 90 Hz. Panel se také může pochlubit podporou 100% sRGB a DCI-P3 barevného gamutu. Tento elegán bude na českém trhu dostupný od července a začínající cena bude 34 990 Kč.

Lenovo představilo dvojici notebooků s AI a Copilot+

ThinkPad T14s Gen 6 je profesionální notebook jako dělaný pro business. Křemíkem v jeho útrobách je opět Snapdragon X Elite s integrovanou grafikou Adreno GPU a má vlastní AI engine. Do tohoto tenkého stroje můžete dostat až 64 GB LPDDR5x vysokorychlostní RAM paměti. Notebook pomáhá minimalizovat bezpečnostní rizika díky ochranným funkcím a řešení ThinkShield, které se zaměřuje na ochranu zařízení bez snížení jeho efektivity. K tomu nabízí detekci hrozeb založenou na umělé inteligenci. To poskytuje neprolomitelný základ pro celkové zabezpečení systému ve spolupráci s jednotkou Qualcomm Secure Processing Unit a Microsoft Pluton. Tento pracant bude na našem trhu dostupný od srpna a pro jeho pořízení budete muset sáhnout hlouběji do kapsy - a to minimálně pro 53 690 Kč.

Lenovo představilo dvojici notebooků s AI a Copilot+
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama