Krušné časy NIP. Postoupí ze skupiny A na ESL Pro League?
Esport CS:GO Článek Krušné časy NIP. Postoupí ze skupiny A na ESL Pro League?

Krušné časy NIP. Postoupí ze skupiny A na ESL Pro League?

Michael Douša

Michael Douša

1. 9. 2022 17:55

Někdejší švédská továrna na trofeje prožívá těžké období. A to asi bude o něco delší

Reklama
Někdejší švédská továrna na trofeje prožívá těžké období. A to asi bude zase o jeden turnaj delší.

S koncem srpna začala již 16. sezona ESL Pro League, jednoho z největších turnajů každého roku, na níž se nejlepší týmy světa snaží v průběhu jednoho měsíce ukázat své kvality a porvat se o trofej a s ní i o tu největší část prizepoolu v hodnotě 823 tisíc dolarů. Bývaly časy, kdy NIP dominovali a svět obdivoval jejich konzistenci a neuvěřitelné výsledky. Ty jsou však ty tam.

NIP se po odchodu Nicolaie "device" Reedtze na zdravotní dovolenou, z níž se již od konce minulého roku nevrátil, snažili vyjít s tím, co prostě měli po ruce, což většinu času byli zaskakující hráči. S tím, jak se naděje na devicův návrat stále oddalovaly, vedení se rozhodlo najmout hvězdu skomírajících fnatic, Ludviga "Brollan" Brolina. I s ním však dosahují smíšených výsledků. Naposledy se jim jen tak tak podařilo postoupit na BLAST Premier Fall Finals bez toho, aby museli projít Showdown fází, to ale není mnoho.

Krušné časy NIP. Postoupí ze skupiny A na ESL Pro League?

A nyní mají před sebou náročnou skupinu A na ESL Pro League. Zatím mají na kontě jakožto šestý nejlepší tým světa prohru proti číslu 27, tedy fnatic. Dnes večer je čekají silní Vitality, kterým se sice nepovedlo na Fall Finals dostat, lze to však přiznat tomu, že francouzsko-dánský mix měl mnohem silnější oponenty, včetně třeba světových jedniček NaVi.

NaVi však čekají i na NIP ve skupině A. Stejně tak jako ruští Spirit, přičemž šestými do počtu jsou Endpoint. Pokud se majoritně švédskému celku nepovedou zázraky, mohou mít s postupem ze skupiny A hodně potíží a nebo se s play-off rovnou rozloučit. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama