Hra o banánu trhá rekordy. Je druhou nejhranější na Steamu
i Zdroj: Screenshot ze hry Banana
Gaming Článek Hra o banánu trhá rekordy. Je druhou nejhranější na Steamu

Hra o banánu trhá rekordy. Je druhou nejhranější na Steamu

Jarmil Černý

Jarmil Černý

14. 6. 2024 11:30

Je prokrastinace vaším největším nepřítelem? Pak si rozhodně nestahujte hru Banán. Ta je sice úplně o ničem, z nějakého důvodu si však budete chtít ještě jednou naposledy kliknout.

Reklama

Jde totiž o takzvanou klikací hru. Ty se vyznačují jednoduchou hratelností, prostě klikáte na nějaký předmět a za každé kliknutí dostáváte body. Často však bývají okořeněné různými kosmetickými úpravami, lze nakupovat pomocné předměty nebo komba, která vám jedním kliknutím započítají hned dva body. Případně se po určitém počtu kliknutí daný objekt nějak vylepší nebo změní svůj vzhled.

To však není případ hry Banán, anglicky Banana, kterou v době psaní článku hraje zároveň přes 370 000 hráčů. Vytvořili ji 4 nezávislí vývojáři. Najdete ji na platformě Steam zdarma ke stažení a když ji poprvé otevřete, uvidíte jen obrázek banánu na tmavě žlutém pozadí. Váš úkol je jasný - klikat na banán.

Hra nakonec přece jen nějakou hloubku má. Jednou za čas totiž dostanete předmět banánu do svého Steam inventáře. Ty se liší svým vzhledem, který komunita sama navrhuje vývojářům na jejich Discord kanále. Jakmile vás takovým banánem hra odmění, můžete jej přímo ze Steam inventáře prodat na Steam tržišti.

Tržiště banánů v aplikaci Steam
i Zdroj: Steam
Tržiště banánů v aplikaci Steam

Banány plní roli obchodovatelných sběratelských předmětů, podobně jako nože v Counter-Striku 2. Jediným rozdílem je, že nože v Counter-Striku ve hře můžete reálně využít, v případě hry Banán se ve hře samotné nasbírané banány nijak neprojeví.

Na Steam tržišti je v době psaní článku dostupných hned několik banánů. Na předmětu s názvem Hacked Banana problikávají barevné ASCII zanky. Biosnana zase zobrazuje rozhraní bios jednoho ze starších Windowsů. Blackholenana nepřekvapivě nápadně připomíná černou díru. Cenovka banánů je jednotná, na tržišti je pořídíte za 0,25 euro.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama