Kingdom Come: Deliverance dostalo český dabing
Gaming Článek Kingdom Come: Deliverance dostalo český dabing

Kingdom Come: Deliverance dostalo český dabing

Adam Král

Adam Král

14. 2. 2023 15:42

Na celém projektu dělali nadšení fanoušci.

Reklama

Před pěti lety vyšla jedna z nejlepších českých her vůbec. Vedle Mafie, na které dělal Daniel Vávra, se můžeme pochlubit i Vietcongem či mladším Kingdom Come: Deliverance. Na posledním jmenovaném dělalo Warhorse Studio a hru režíroval právě Vávra. Kingdom Come bylo úspěchem takového rozměru, že se velké množství kopií prodalo i v zahraničí a nedávno byl překonán milník pěti milionů prodaných kopií.

Jedním z největších nedostatků hry ale byla pro mnohé absence českého dabingu, na který Warhorse Studio nemělo dostatek prostředků, a tak vydalo jen titulky. To nechtěla skupina nadšených fanoušků nechat bez povšimnutí a nějakou dobu zpátky se pustila do tvorby fanouškovského českého dabingu, čehož si všimla nejen široká veřejnost, ale i Dan Vávra a jeho studio.

Skupina a studio se dohodli na spolupráci a po několika namáhavých měsících přináší výsledky. Kingdom Come: Deliverance totiž slaví pět let od vydání, a kromě poděkování vývojáři do hry implementovali japonský, a co je ještě více podstatné, český dabing. Aktualizace se týká jen počítačové verze, přesto jde o pěkný bonus pro všechny vlastníky titulu.

Zahrajete si Kingdom Come: Deliverance v češtině?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama