Kingdom Come: Deliverance 2 - kdy vyjde, čeština, dabing
i Zdroj: Warhorse Studios
Gaming Kingdom Come: Deliverance 2 Článek Kingdom Come: Deliverance 2 - kdy vyjde, čeština, dabing

Kingdom Come: Deliverance 2 - kdy vyjde, čeština, dabing

Jarmil Černý

Jarmil Černý

18. 4. 2024 21:00

Kingdom Come: Deliverance 2 bylo odhaleno. Studio Warhorse představilo zasazení děje a přiblížilo termín vydání. Chybět nebudou ani české titulky a dabing.

Reklama

První díl úspěšného českého RPG Kingdom Come: Deliverance prodal podle posledních informací více než 6 milionů kopií, není tak divu, že se vývojáři z Warhorse rozhodli na svůj úspěšný titul navázat druhým dílem. Ten by měl pokračovat v příběhu prvního dílu.

Kdy vyjde Kingdom Come: Deliverance 2

Pokud se ptáte, kdy vyjde Kingdom Come: Deliverance 2 a myslíte si, že nás od vydání dělí několik let, pak budete příjemně překvapeni. Vývojáři počítají s vydáním už koncem roku 2024, tedy ještě letos.

Kingdom Come: Deliverance 2 oficiálně odhaleno. Česká hra vyjde ještě letos
i Zdroj: Warhorse Studios

Kingdom Come: Deliverance 2 oficiálně odhaleno. Česká hra vyjde ještě letos

Kingdom Come: Deliverance 2 bylo odhaleno během avizovaného livestreamu českých vývojářů z Warhorse Studios. Na livestreamu…

18. 4. 2024 20:18

Herní svět - Kutná Hora a hrad Trosky

Kutnohorský deník upozornil už před vydáním traileru na aktivitu vývojářů v centru města Kutné Hory. Portálu CzechCrunch se podařilo dokonce dohledat smlouvu mezi městem a filmařskou společností, která měla ve městě natáčet scény pro připravované video. Ve smlouvě se dokonce už před uvedením samotného traileru hovořilo o projektu „KDC 2.“ To se nakonec potvrdilo a ve hře skutečně zamíříme do Kutné Hory a jejího okolí, včetně Suchdolí a Malešova. Nepůjde ale jedinou lokaci. Čekají nás totiž dvě mapy, druhou bude Český ráj a hrad Trosky. Celkově by měla být mapa dokonce dvakrát větší, než v úvodním díle série a malé pevnosti z prvního dílu se promění na velká propracovaná města. Trosecko a okolí by samostatně měla být o trochu menší mapa než v prvním díle, Kutnohorsko by mělo být zhruba stejné.

Postavy by se ve světě měli chovat ještě více autenticky, na hráče by tedy měla čekat nefalšovaná středověká atmosféra. Tu bude dokreslovat hudební doprovod Jana Valty. Jedna ze skladeb dokonce zazněla v úvodním traileru během představení hry.

Hlavní hrdina a příběh

Jako hráči se ocitneme opět v kůži Jindřicha ze Skalice. Hlavní motivací Jindry zůstává pomstít své rodiče, o které přišel v prvním díle této herní série. Hra by dle  Daniela Vávry měla plynule navázat na první díl, dějové linky mezi prvním a druhým dílem by měly dělit pouhé dva dny. V jednom trailerovém záběru také drží Jindra opět Rackův meč, pravděpodobně jej tedy budeme muset získat zpět. Jak už je zvykem, cestu nám během hraní za Jindřicha bude křížit několik nepřátel a chybět nebudou ani další středověké výzvy. Není tedy pochyb, že nás opět čeká kvalitní RPG.

Fanoušci si také všimli, že se v traileru neobjevila Tereza. Postava, kterou hráči velmi dobře znají především proto, že se s ní v prvním díle hned několikrát vydali na rande. Důvody absence jedné z hlavních postav nejsou známé.

Daniel Vávra v rámci traileru vylíčil příběh jako „ještě delší a epičtější.“ V otevřeném světě bychom také měli najít zcela nové činnosti. Dle informací z livestreamu by měl okolní svět více reagovat na naše činy a my, jako hráči, bychom na ně dokonce měli mít možnost reagovat zpět. Vývojáři v traileru odhalili také dvě nové zbraně, kromě tradičních mečů, seker či luku do hry zamíří kuše a také minimálně jedna primitivní střelná zbraň.

Čeština a český dabing do Kingdom Come: Deliverance 2

Hra měla obsahovat kromě českých titulků také český dabing. Tato informace se začala původně na českém internetu objevovat jako neověřená, později se zjistilo, že dabing potvrdil český distributor hry, společnost Playman, na svém webu. K dabingu se na sociální síti Tik Tok vyjádřil také Richard Wágner, dabér Jindry z prvního dílu. Ten potvrdil, že nabídku dabovat druhý díl Kingdome Come zatím neobdržel a že se tak na dabingu pravděpodobně podílet nebude. „Mrzí mě to, Jindru jsem dělal rád a dělal jsem ho dlouho,“ uzavírá Wágner video.

Při vydání by měla být dostupná verze jak pro PC, tak Playstation 5 a Xbox Series X/S. Další platformy vývojáři zatím neuvádí.

Herní engine

Vývojáři potvrdili, že hra opět využije Cry Engine. S tím byli hráči mnohdy nespokojení a dožadovali se změny. Spekulovaný přechod na Unreal Engine se ale nakonec nekoná.

Kingdom Come: Deliverance 2 cena

Cenovka druhého dílu populárního RPG s českými kořeny zatím není známá. Očekává se, že by se mohla pohybovat mezi 60 a 70 euro.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama